Velesajam

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Velesajam

Sinoć su na sajmu enogastronomije, koji se održava na Zagrebačkom velesajmu dodijeljene neke nagradice. Kako je riječ o kvaliteti vina i hrane, da vidimo šta je najbolje jesti i piti! Još da se moglo ovo progurati kao sponzorski članak ...
Na ovom međunarodnom sajmu natjecalo se 32 tvrtke s ukupno 238 prehrambenih proizvoda. Skoro da je svatko mogao pokupiti neku nagradu jer dodjeljena je ukupno 181 medalja i još 40 priznanja za kakvoću. Najviše nagrada uhvatila je Vindija, čak 44, a da gosti ne odu praznih ruku pobrinula se Perutnina Ptuj koja je u Sloveniju otišla s 22 nagrade.

Pa ovako, treba jesti rum kocke tvrtke Koestlin iz Bjelovara, kompot od šljiva iz Donjih Andrijevaca, dalmatinski pršut iz Posedarja, paški sir tvrtke Sirena, a ako ste ljubitelj čaja koristite Podravkin zeleni čaj.

Što se vina tiče na ovom sajmu, u igri je bio pozamašan broj od njih 300, a nagrade je pokupilo njih 98. Najboljim hrvatskim vinom proglašen je chardonnay iz Vižinade, berba 2001. g. Nagrađeni su još i oni koji neprestano kupe neke nagrade, Đakovačka graševina iz 1987. g., Porečki sauvignon iz 1999. g., itd.
Prijatno i živjeli!!!