Tučnjava u Onyxu

Vuk

14. ožujka 2002.

Tučnjava u Onyxu

Nakon što smo u jednoj od rijetkih večeri bacili ključ u bravu i zatvorili Lupillus oko 22,45h (skoro na vrijeme) kako bi vidjeli kako je biti doma prije ponoći propustili smo istu takvu rijetku večer u susjednom kafiću. Ujutro smo imali što čuti, pa tako i da je jedan od članova redakcije zakasnio svega 5 minuta na tučnjavu koju je izazvao M.U.(29), ponosni vlasnik žute knjižice, policiji poznat zbog ranijih nereda

Dakle, pola sata nakon što smo otišli pitajući se hoće li Ivor-Car poljubiti lokote, u Onyxu, kafiću na nama poznatoj adresi Horvaćanska 31f je ostala nekolicina poznatih. Sin vlasnice Igor P.(24) pospremio je terasu na kojoj će se kasnije odigrati dio obračuna. Privremena djelatnica Danijela R.(21) upala je za to vrijeme u polemiku s gostom koji nije htio platiti svoja naručena dva Tuborga i ostala pića s kojima je počastio sve prisutne. U pitanju je bio račun od cca. 200 kn. S izlikom kako "ide samo tu skočit, pa će se vratit" nudeći Peglicu reg. oznaka ZG-234-PZ kao zalog, farbao je našeg Igora za račun. No, Igor, inače iskusni mladi ugostitelj, sin istih takvih, nije se dao oličiti pa je dotičnom gostu uzeo ključ od Pegle i spremio ga u džep što se ovome nije svidjelo pa smo sada već imali vrlo zaoštrenu situaciju. Kada mu je Igor zaprijetio kako će zvati policiju uzimajući slušalicu u ruku M.U.(29) mu je strgao zidni telefon vrijedan 70 kuna. Igor je tada prvi puta pristupio sili i izvukao dosadnjakovića ispred kafića gdje je ovaj pao. S pjenom na ustima zaprijetio je kako će sad donijeti pištolj i sve poubijati te krenuo prema Peglici iz koje je navodno uzeo pištolj skrivajući ga iza leđa. Igorova djevojka, djelatnica i još nekoliko cura se panično i s vriskom razbježalo oko kafića. Kada je došao do preplašenog Igora prstima je micao iza leđa prijeteći mu ubojstvom, no tada je Iks primjetio da su to samo prsti u hlačama i bubnuo ga šakom u bulju pa kad je "terorista" pao na pod dodatno ga namlatio prodajući mu foru "koljena na ruke i udri". Tučnjava u kojoj su obojica zadobili lakše ozljede trajala je sve do dolaska policajaca na koje je "ljuti gost" također nasrnuo. Ipak, nakon što su ga svladali na praznoj terasi stigli su i krim-inspektori u civilu, koji su imali informaciju da je gost naoružan pa stoga ne čudi oružje u njihovim rukama. Tijekom noći (oko 5 h) svi su pozvani na prekršajni sud kako bi dali potrebne izjave no to nije bilo potrebno jer je M.U., otprije poznat u Petrinjskoj, sve priznao. 
Do 10,30 h ujutro Onyx je bio prazan, a njegovi stalni gosti i djelatnici okolnih lokala uskraćeni za jutarnju kavicu.
U cijeloj ovoj priči najčudnije je to, što je u navedeno vrijeme Onyx inače posjećen od strane Igorovih prijatelja, a susjedni Lupillus krcat članovima  redakcije i ekipom koja se zadrži na večernjem druženju. Ovoga puta nije bilo nikog, jedino je Ivor-car došao kad se sve smirilo i poljubio lokote (op. a.).