Što je novoga?

Ivor Car

13. listopada 2004.

Što je novoga?

Ojha, nakon više od tjedan dana kašnjenja "Što je novoga?" je opet tu, vjerujem, kako na moju, tako i na vašu žalost. No, viđeno od tada uopće ne izgleda loše, te se zasigurno štošta kvalitetno ima za izdvojiti, sigurno kvalitetnije nego što izdvajaju redatelji u dnevnim emisijama Big Brothera, kojeg vi prema našoj anketi itekako gledate. Što se anketnog pitanje ovog tjedna tiče, ono je vrlo nekorektno i površno, ali

S obzirom koliko se nema vremena i koliko ljudi sebe daju u ove stranice, iza Lupige su dva vrlo dobra tjedna. Naime, u tom razdoblju ubilježili smo točno 40 ID-eva, što će reći, ako netko kojim slučajem ne zna, 40 tekstova u svim našim rubrikama. Dakako, među njima najviše je novica, a od onih koje odudaraju kvalitetom izdvajam: Vickaste izmjene i dopune novog Zakon o prometu i sigurnosti na cestama, O slonovima, traktorima i zečevima u nogometu, Edo Maajka u Domu sportova za pamćenje, TBF napunio Aquarius, Mostar Sevdah Reunion u Tvornici - jednostavno briljantno, Alkoholičari svih zemalja - ujedinite se, te je prava šteta što nemam malo više prostora da izdvojim još pokoju novicu koja je to zaslužila, a takvih je bilo zbilja dosta. Treba napomenuti i kako su se od zadnjeg izdanja "Što je novoga?", dvojica naših kolumnista uspjela izvući iz ponora neaktivne bagre. Riječ je o Srletu i Dungi. Svakako valja spomenuti i fenomenalni putopis u režiji lijenog vuka – Turska na dlanu.

Big Brother anketa dosadila je i samom vragu, a putem nje smo doznali da više od polovice Lupiginih posjetitelja putem RTL Televizije gleda dogodovštine zarobljene omladine u nekoj kući na zagrebačkoj periferiji. Točnije, rezultati su slijedeći: 50% Gledam!, 36% Ne gledam!, te 14% onih koji nemaju pojma što je to, a što bi bilo Big Brother k'o Big Brother.

Kako je većina Lupeža zaokupljena upravo otvorenim Zagreb Film Festivalom, trebalo bi vam odmah biti jasno kako će ovotjedna anketa biti filmska, a prije svega nekorektna, površna i nepotrebna, no, sigurni smo da će se pojedinci zakačiti na nju. Dakle, pitamo vas koja je od ove tri kinematografije najbolja. Jasno, na odgovaranje ćemo vam ponuditi srpsku, bosanskohercegovačku i hrvatsku, a rezultati nas baš zanimaju.

Pokuda i nakon dva tjedna odlazi na adresu Golluma koji će stvarno nastradat kad mi dopadne šaka. Pohvala ide, a kome drugom nego Dungi, jer osim što ponekad nešto i uradi, to je čovjek od zadatka, koji ima ideje i zna ih konkretizirati i svojom inertnošću ne osuditi ih na propadanje. Ma bravo Dungari. Što se tiče najave za ovaj tjedan, nakon realiziranog putopisa pretpostavljam kako ćemo vas napokon moći počastiti s novim GostomLupežom. Ali, o tom po tom!