Šta biva kad si u zatvoru bez komfora...

Feez

9. listopada 2002.

Šta biva kad si u zatvoru bez komfora...

Kada se u zatvoru sjedi 15 godina, većini ljudi komfor nakon provedenih 7-8 zatvorskih godina postane više manje periferna stvar. Zbog toga su Crnogorci drugačiji .... kao zatvorenici, jasno. To ćemo ilustrirati ovim neobično neobičnim slučajem.

Za Savu Đ. Radovanovića neki su možda i čuli, ali daleke 1989. godine, kada je zbog ubojstva zatvoren na 15 godina. Ovaj Crnogorac uvrstio se među najzanimljivije osobe (i slučajeve) ovog tjedna, kada je pobjegao iz jednog zatvora, da bi se potom prijavio u drugi. Naime, Radovanoviću se definitivno nije svidio smještaj u Bijelom Polju, gdje je odsjedio 13 godina svoje kazne. Izgleda da ovaj čovjek nije bio najsretniji zatvorskim uvjetima, pa je sreću odlučio potražiti na drugom mjestu.
Crnogorska policija, koja je podigla potjeru za bjeguncem odmah nakon njegovog nestanka, bila je itekako iznenađena informacijom da se Radovanović sam prijavio, ali – upravi zatvora u Spužu, nedaleko od Podgorice. Crnogorski novinari imali su sreće uživo čuti razloge ovog neuobičajenog poteza od samog Radovanovića. On je pred predstavnicima medija izjavio da nije namjeravao bježati jer mu kazna ističe za dvije godine, ali, eto, premjestili su ga u ćeliju koja, prema njegovom mišljenju, nije imala odgovarajući komfor. Ne zna se kako će se sve ovo skupa završiti, i hoće li Savo Đ. Radovanović dodatno fasovati zbog bijega. S obzirom da je bez problema “sredio” bravu na vratima zatvorskog dvorišta, a potom preskočio zatvorski zid, uprava zatvora bi možda trebala biti blaga prema ovom “dugoprugašu”. Ako neće sada, Savo bi im u ove predstojeće dvije godine mogao šmugnuti još koji put. Barem dok u ćeliju ne dobije Playstation 2...