Pepeljara

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Pepeljara

Novica o Woody Harrelsonu, meni jednim od najdražih likova modernog američkog filmskog stvaralaštva. Unutar novice možete naći njegovo osobno objašnjenje kako je prije mjesec dana upao u probleme s londonskim taksistom koji je kulminirao bijegom od policije i naposljetku, jednom prespavanom noću u policijskoj stanici. Duhovito i poučno...
Kako sam Woody tvrdi, cijeli incident je nastao zbog glupe pogreške. Taksist je nakon što su priveli glumca, tvrdio kako je isti divljao po taksiju, razbijajući inventar i tjerajući policiju na ludu vožnju za njima. Woody je trenutno stanovnik Londona gdje glumi u predstavi "Jedan običan dan", a njegova priča je posve različita. Dok se vozio u taksiju, navodno je pokušavao zagurati smeće u pepeljaru koja se zaglavila. Temperamentan kao i uvijek uložio je malo više truda da otvori zaglavljenu pepeljaru, no ona mu se našla u ruci. "Tada je taksist poludio", tvrdi Woody, i više puta se izderao na ovog poznatog ljubitelja marihuane.
Kako se ni taksist, a ni naš junak nisu smirili, glumac je zamolio taksistu da zaustavi auto, što je ovaj odbio, dodavajući gasa na papučicu. I sada ide dio zbog kojeg volim ovog neobična mladića. On je ne mareći za brzinu auta, pokušao iskočiti iz istog, što svi znamo nije drago prometnim policajcima. Uspio je čak slomiti i mehanizam, ugrađen u londonske taksije koji sprečava iskakanje iz auta, te se na brzinu prebaciti u drugi taksi. Policija je naravno sve to pratila i na kraju je dostigla taksi u kojem je Woody bježao. No, ni tu nije kraj. Pokušavajući ga uhvatiti policija je Woodya natjeravala oko fontane i na kraju ga svladala, na veliku sreću sve londonske žute štampe koja je valjda nakon pet minuta od toga napravila vrhunsku senzaciju. Bio kriv ili ne, Woody je na kraju ipak priznao:
"Ispao sam totalni idiot, trebali su mi sati da se smirim, a u ćeliji sam bio pun adrenalina"