Oprez ljudi!

Ivan Kegelj

10. lipnja 2003.

Oprez ljudi!

Nemojte da bi vas vrag, ako imate slabo srce ili probleme s tlakom, kojim slučajem izvukao iz kuće u naredna tri dana. Iz Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Lupiga je dobio ekskluzivnu, relevantnu i nadasve šokantnu informaciju o tome da će


... srijeda, četvrtak i petak biti sprženi visokim temperaturama. Skala na termometrima mogla bi se penjati preko četrdeset stupnjeva Andersa Celsiusa, a ovi iz Zavoda tvrde da vrlo visoke temperature kod slabašnih ljudi uzrokuju slabost i, pazi sad, omaglicu (what the fuck is omaglica?).
Ako spadate u skupinu osjetljivih, naredna tri dana mogli bi biti bezvoljni i razdraženi, što ćete lako riješiti ostavite li na Lupežu jedan od onih isfrustriranih komentara u kakvima u posljednje vrijeme imamo priliku uživati.
Naravno, vrućina će vam smetati i u uspostavljanju REM faze, što će načitan čovjek reć' - nećete moć' zaspat'.
Srčanim bolesnicima bolje je da izbjegavaju izlaganje zračenju vatrene zvijezde koju na Lupežu zovemo Sunce.
"Srčani" se mogu radovati nadolazećim tegobama s krvnim tlakom, poremećajima srčanog ritma i gubitku tekućine.
Razlog za veselje imat će i oni koji imaju problema s probavnim traktom, a najhladnije (sukladno vrućinama) preporučujemo da žderu povrće a ne zaklane i ispečene prasce. 
Iz Zavoda za javno zdravstvo mole da u ove dane pušimo manje i pijemo više. Ne alkohola, nego vode! Alkohol se, čak štoviše, ne preporučuje, jer moglo bi u tom slučaju doći do fenomena zvanog fatamorgana. Zato ostanite kući i kupite si nezdravi klima uređaj.