NOVI SPOT SANE GARIĆ: „Ovaj put“ - realnosti u iskrivljenom ogledalu

A.B.

25. svibnja 2021.

NOVI SPOT SANE GARIĆ: „Ovaj put“ - realnosti u iskrivljenom ogledalu

Vrijeme prisilne koncertne pauze, uslijed pandemije koronavirusa, klavijaturistica osebujnog muzičkog izričaja, Sana Garić, po onome što čujemo, izvanredno je iskoristila. Još na jesen prošle godine najavila je kako „novo normalno“ koristi za pisanje novih pjesama, a nakon što smo imali priliku poslušati njena nova tri singla, ovih je dana u eter odaslala i četvrti s pratećim video spotom. Singl je nazvan „Ovaj put“, a njime najavljuje nadolazeći album pod etiketom Mascom.

Govoreći o tome kako koristi slobodno vrijeme koje nam je pandemija nenadano svima otvorila prošlog proljeća, Sana je u rujnu u jednom intervjuu rekla sljedeće: „Inspiriralo me je da napravim neke pjesme, ali i da razmislim o nekim životnim stvarima i kako ih mogu promijeniti, s obzirom da sam se osjećala dosta nemoćno na trenutke. Dosta toga je propalo oko nas…“

Najavljeno – učinjeno. Spot „Ovaj put“ sama je i režirala i montirala, a snimao ga je Stefan Petrović, koji potpisuje i fotografiju, dok se koloriranjem bavio Luka Ivković. Spot je sniman u beogradskom Subeernom centru te na još nekim okolnim lokacijama. Opisat će ga kao sirovo moderan spot s kadrovima realnosti u iskrivljenom ogledalu, duploj ekspoziciji, objašnjavajući kako ogledala oslikavaju život u kojem se svakodnevno zrcalimo. 

„Tu je dosta kadrova s razbijenim ogledalima, koji aludiraju na životni put - na kojem se nalazimo i snagu koja nam je potrebna da se izborimo u svim aspektima života“, kaže Sana čiji novi materijal ide u prilog tezi da je još uvijek aktualna pandemija pozitivno utjecala na muzičku produkciju posljednjih godinu dana, s obzirom da je u tom periodu nastao veliki broj kvalitetnih uradaka, a sada nam još samo preostaje da napokon dočekamo koncerte koji će to i uživo potvrditi.

U spotu se pojavljuju i članovi već dobro uigranog benda, redom vrsni muzičari – Miki Ristić, bivši basist Darkwood duba, potom Feđa Tom Franklin na bubnjevima i Dušan Ristić na gitari, koji je i posljednji stigao u bend. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/Sana Garić

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Hrvatska u koronakrizi"