NIKOLA BILIŠKOV PODRŽAVA LUPIGU: „Živjela sloboda! Živjela Lupiga!“

M.S.

20. siječnja 2018.

NIKOLA BILIŠKOV PODRŽAVA LUPIGU: „Živjela sloboda! Živjela Lupiga!“

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

Video podrške za Lupigu snimio je i dr. Nikola Biliškov, znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković, aktivan u sindikatu Akademska solidarnost i u Udruzi Zelena akcija. Ovaj je izvanredni mladi znanstvenik 2016. godine s kolegicama i kolegama iz Hrvatske i inozemstva otkrio spoj koji bi mogao služiti skladištenju vodika i zamijeniti fosilna goriva. 

„Sve to mogu raditi jer mi je dato dovoljno slobode za moj znanstveni rad, a naravno da nam je svima potrebna sloboda kako bi mogli normalno živjeti i raditi. Za nju se stalno moramo boriti, naročito u ovoj zemlji gdje je represija sve veća i veća. Neovisni mediji kao što je Lupiga važna su karika za postizanje te slobode društva u cjelini. Zato ne dozvolimo da i taj portal, koji je mali, ali važan, doživi sudbinu drugih ugašenih slobodnih medija u Hrvatskoj“, poruka je Biliškova, našeg čitatelja koji radi na otkriću koje bi moglo revolucionarno promijeniti svijet u kojem živimo.

„Živjela sloboda! Živjela Lupiga!“, pozdravlja na kraju svojeg videa podrške Biliškov. 

Živjeli društveno odgovorni znanstvenici poput Nikole Biliškova, koji su – baš poput novinara – gonjeni znatiželjom i idejom da svijet mogu učiniti boljim mjestom.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube


*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.