NA TRAČNICAMA: Frenkie, Edo Maajka, Soul, Kontra i Billain s dokumentarcem „Soul train“ na Sarajevo Film Festivalu

I. F.

9. kolovoza 2015.

NA TRAČNICAMA: Frenkie, Edo Maajka, Soul, Kontra i Billain s dokumentarcem „Soul train“ na Sarajevo Film Festivalu

Sljedeći tjedan započet će ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala, koji donosi izuzetno bogat filmski program. Od 14. do 22. kolovoza glavni grad Bosne i Hercegovine postat će središnje mjesto filmskog svijeta i zaljubljenika u film u ovom dijelu Europe. Među brojnim programima, vrijedi izdvojiti i BH film, u sklopu kojeg će biti prikazan i „Soul train“. Radi se o dokumentarcu Nermina Hamzagića, koji je producirala sarajevska kuća SCCA/Pro.ba u koprodukciji s austrijskim Red Bull Media House, a u kojem su glavni protagonisti Lupigini stari znanci iz FM Jama. 

FM Jam je počeo kao prva hip hop radijska emisija u BiH, da bi kasnije izrastao u pravi pokret koji je etablirao domaći hip-hop, izbacivši izvrsne izvođače poput Ede Maajke i Frenkieja. Upravo se ovaj dvojac pojavljuje u „Soul trainu“, koji će biti premijerno prikazan 21. kolovoza na Sarajevo Film Festivalu.

Soul train
Poziranje u Zenici (FOTO: Fm Jam/Sulejman Omerbašić)

Frenkie je zajedno s Kontrom, DJ Soulom i producentom Billainom četiri dana proveo na tračnicama, obišavši Tuzlu, Banja Luku, Sarajevo, Mostar i Konjic, gdje ih je dočekao Edo Maajka i bio im vodič u obilasku Titovog bunkera koji je posljednjih godina postao velika turistička atrakcija. 

Obilazeći Bosnu i Hercegovinu FM Jam ekipa susretala se s brojim zanimljivim ljudima. U Banja Luci su upoznali domaću Slam Poetry ekipu, dok su u Zenici zasvirali s orkestrom i horom KUD Željezničar, a u Sarajevu gostovali Filharmoniji. Na koncu su ugostili i Božu Vreću, muzičaru o kojem se s punim pravom puno govori. U pokretnom studiju cijelo vrijeme bilježili su zvuk i stvarali nove pjesme, što će svakako biti zanimljivo čuti. 

Osim režije Nermin Hamzagić potpisuje i scenarij, direktor fotografije je Amel Đikoli, montažer Režinald Šimek, a muzikom se pozabavio već spomenuti Billain. Trailer filma pogledajte na ovom mjestu. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Fm Jam/Sulejman Omerbašić