"Metastaze", "Kenjac", "Zagrebačke priče" - sve za džabe

Ivor Car

6. travnja 2010.

"Metastaze", "Kenjac", "Zagrebačke priče" - sve za džabe

Recesija je momački udarila i otkazi padaju na sve strane, stoga je prava rijetkost da u ovim teškim vremenima ima nešto što je sasvim besplatno, a pri tome je kvalitetno. Radi se o „Noći hrvatskog filma“ koji počinje još večeras, a tijekom kojeg možete pogledati sedam hrvatskih dugometražnih filmova, među kojima i toliko hvaljene „Metastaze“, „Kenjca“ i „Zagrebačke priče“. Svima koji pročitaju ovu novicu Lupiga će darovati besplatne ulaznice

E sad kad smo vas marketinškom varkom naveli da pomislite kako mi nešto što inače košta dijelimo besplatno možemo objasniti o čemu je riječ. Za cijelih nula (brojkom – 0) kuna moći ćete redom pogledati „Metastaze“, „Kenjca“, „Vjerujem u anđele“, „Crnce“, „U zemlji čudesa“, „Čovjek ispod stola“ i omnibus „Zagrebačke priče“. Sve projekcije održat će se u velebnom kinu SC koje raspolaže s preko tisuću mjesta. Vrlo je to bitna činjenica, jer s obzirom na bolnu spoznaju koliko Hrvatima u životu, s jedne strane, predstavljaju film i kultura općenito, a s druge strane, džigara, vrlo je vjerojatno da ćete u kinu moći biti komotni.

Besplatne projekcije održat će se u sklopu 19. Dana hrvatskog filma, koji će se u prostorijama zagrebačkog Studentskog centra odvijati od 6. do 11. travnja. Inače, to je i najstariji zagrebački filmski festival, a ove godine je prijavljeno ukupno 371 uradak, dakako uglavnom je riječ o kratkim ostvarenjima.

Otvorenje je zakazano za 20.30 sati, a odmah potom, od 21 sat, zainteresirani će imati priliku pogledati igrane filmove u konkurenciji – „Strejt pul“, Filipa Šovagovića, „Šampion“ Kristijana Milića, „Trajna posudba“ Davida Kapca i „Pink express“ Ivana Livakovića – dok će zasvirati „Brkovi“ i „Marshmallows“. I to je naravno besplatno. A sada da se vratimo na popratni program, gdje će se u suradnji s Pulskim filmskim festivalom prikazati sedam hrvatskih dugometražnih filmova koji su se prošle godine našli u konkurenciji tog festivala. Sve projekcije počinju u 23.15 sati, osim „Zagrebačkih priča“ koje će biti prikazane u 21 sat, a evo i datuma:

6.4./utorak, 23.15h / “Metastaze” Branka Schmidta, dobitnik Velike Zlatne Arene

7.4. /srijeda, 23.15h / “Kenjac”, Antonija Nuića, najbolji film po ocjeni kritike

8.4./četvrtak, 23.15h / “Vjerujem u anđele” Nikše Sviličića, dobitnik nagrade publike

9.4. /petak, 23.15h / “Crnci” Zvonimira Jurića i Gorana Devića, dobitnik Zlatne Arene za režiju

10.4. /subota, 23.15h / “U zemlji čudesa“ Dejana Šorka

10.4. /subota, 21.00h / “Zagrebačke priče“

11.4./ nedjelja, 23.15h / “Čovjek ispod stola” Nevena Hitreca

Ukoliko kojim slučajem niste upoznati sa ovim filmovima, kratke sadržaje i osnovne podatke o njima možete pronaći na ovom linku