LUPIGA I NO SIKIRIKI DONOSE: Projekcija ponajboljih „Melodija“ Predraga Lucića i Borisa Dežulovića

I.F.

11. veljače 2018.

LUPIGA I NO SIKIRIKI DONOSE: Projekcija ponajboljih „Melodija“ Predraga Lucića i Borisa Dežulovića

Prije tri godine, u veljači, Predrag Lucić i Boris Dežulović otpjevali su „Melodije Koke i Kolinde“ u frenetičnoj atmosferi zagrebačkog kluba No Sikiriki. Lupiga je bila tamo i snimala cijelo vrijeme. Bile su to jedne od najboljih „Melodija“ koje smo vidjeli i čuli. 

„Počela je slučajno, kao i Feral, iz nakupljenog gradiva koje je samo trebalo uobličit u neku novu formu, gdje bismo se osjećali dobro kao i kada smo radili novine. Budući da ni Ferala ne bi bilo bez kafanske zajebancije, sama od sebe je došla ideja da pjesme čitamo i pjevamo za stolom, uz vino i cigarete, i da publika po mogućnosti uživa u istim porocima. Nastala je tako, ajmo reć', predstava koja se ne igra nego događa i u kafanama i u kazalištima, i u kockarnicama i knjižnicama, i na brodovima i u domovima kulture... A završit će, što ja znam kad i kako, valjda kad se posljednji put ne spusti zastor“, ovako je Predrag u jednom razgovoru za Lupigu vođenom prije pet godina objasnio ideju i način realizacije „Melodija“ koje je po cijeloj regiji, uvijek s velikom radošću i gromoglasno, izvodio s Borisom Dežulovićem.

Predrag više nije s nama, ali njegovo djelo s nama će ostati vječno. Na sutrašnji dan Predrag bi napunio 54 godine i tim povodom Lupiga i No Sikiriki organiziraju malo druženje. Zajedno ćemo podignuti čašu i nazdraviti našem drugu i velikom meštru pisane i kazane riječi, uz projekciju istih onih „Melodija“ koje je izveo s Dežulovićem na istom mjestu prije tri godine. 

Dakle, pod geslom „Nema kraja stihu tvome“ u ponedjeljak, 12. veljače, na Predragov rođendan, od 20 sati na platnu ćemo pustiti cijelu video snimku „Melodija Koke i Kolinde“ u trajanju od gotovo puna tri sata. Dijelove ovog nastupa Lupiga je objavila još 2015. godine, a nakon projekcije u No Sikirikiju, za sve koji nisu u mogućnosti biti s nama, cijele „Melodije“ pustit ćemo i na našem YouTube kanalu na koji se možete i "pretplatiti", ako već niste.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com