KONFABULATOR: Ekskluzivno otkrivamo ekstremne mjere Vlade za privlačenje investicija – investitoru pravo prve bračne noći

Ante Radić

25. travnja 2014.

KONFABULATOR: Ekskluzivno otkrivamo ekstremne mjere Vlade za privlačenje investicija – investitoru pravo prve bračne noći

Hrvatska Vlada odlučila je osnovati radne logore kako bi poboljšala investicijsku i poduzetničku klimu, ekskluzivno saznajemo jednu od ključnih ekstremnih mjera za privlačenje investitora. Jedna od njih je i uvođenje programa „Budi sretan što si konkurentan“ u vrtiće, dok će pouzdani investitori u Hrvatskoj moći konzumirati i pravo prve bračne noći. Iz opozicijskog HDZ-a optužuju Vladu da je prepisala njihov program za privlačenje investitora, što u Vladi s gnušanjem odbacuju. Iz Vlade poručuju i da su socijalno osjetljivi pa će država u logorima osigurati kruh i vodu za najmlađe stanovništvo, iako zapravo ta grupacija ničim ne pridonosi investitoru.

Hrvatska Vlada odlučila je osnovati radne logore kako bi poboljšala investicijsku i poduzetničku klimu, ekskluzivno saznajemo jednu od ključnih ekstremnih mjera za privlačenje investitora. Kako nam je kazao visoki neimenovani izvor, Vlada će izgraditi sedam regionalnih radnih logora u koje će smjestiti cjelokupno radno sposobno stanovništvo i njihove obitelji. Nesmetano pražnjenje gradova i sela omogućit će novi Zakon o izvlaštenju po kojem je investitor uvijek u pravu.

Pri tome proračun neće osjetiti ni najmanji trošak jer će se njihova izgradnja financirati iz europskih fondova. Postojanje lokalne uprave i samouprave postaje besmislenom čime se s proračuna skidaju svi lijeni službenici koji će napokon početi raditi za privatni sektor. Kako izlazak iz logora neće biti moguć, osim u pogone investitora, prestaje potreba za plaćama koje se u Hrvatskoj ukidaju. Na investitoru je da osigura kruh i vodu za svoje zaposlenike, dok su iz Vlade poručili da su socijalno osjetljivi pa će država osigurati kruh i vodu za najmlađe stanovništvo, iako zapravo ta grupacija stanovništva ničim ne pridonosi investitoru.

Zoran Milanović
Visoki izvor: „Ovo je na neki način u političkom smislu smrtna presuda populistima i prevarantima i to će oni shvatiti“ (FOTO: Lupiga.Com)

Iz Hrvatske udruge poslodavaca pozdravili su ovu odluku, upozorivši na rigidno zakonodavstvo u području ljudskih prava zbog čega se nekoliko velikih proizvođača mobilnih uređaja još uvijek nećka da dođe u Hrvatsku.

„Odraslom čovjeku nemoguće je svojim lopatama od ruku složiti tako malu stvar kao što je mobitel koju dječja ručica složi u tren oka“, požalio nam se jedan od neimenovanih članova HUP-a.

Stoga je Vlada Zorana Milanovića odlučila na idućoj sjednici predložiti izlazak Hrvatske iz Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te Konvencije o pravima djeteta UN-a. U HUP-u su također upozorili i na rigidnost okolišnih zakona jer je nekoliko svjetskih kompanija za zbrinjavanje nuklearnog i kemijskog otpada, umjesto Hrvatske, za svoje poslovanje odabralo afričke zemlje pogođene građanskim ratovima pa će se ići i na fleksibilizaciju tih pravila. Budući da će gradovi ostati prazni, Vlada ih je odlučila monetizirati. Kako bi se Hrvatsku učinilo dodatno atraktivnom, investitoru će se omogućiti i pravo prve bračne noći.

Tomislav Karamarko
HDZ: "bezobrazno su prepisali naš program" (FOTO: Vjesnik)

Ukidaju se i škole što će također rasteretiti proračun. Djeca će ipak morati pohađati predavanja iz predmeta „Poduzetništvo“ na kojem će učiti da je poduzetnik uvijek u pravu, a u vrtiće se uvodi program „Budi sretan što si konkurentan“ kojeg će provoditi poslovni anđeli s prekrasnim bijelim krilima na leđima. „Outsorcana“ privatna konzultantska kompanija zaključila da će upravo oni biti najsimpatičniji djeci.  

Iz opozicijskog HDZ-a optužuju Vladu da je prepisala njihov program za privlačenje investitora, što u Vladi odbacuju pa nam je visoki izvor koji je želio biti neimenovan kazao: „Ovo je na neki način u političkom smislu smrtna presuda populistima i prevarantima i to će oni shvatiti“.

Lupiga.Com

Naslovne fotografije: ottawarealestateinvesting.files.wordpress.com; logicalcampaign.com