Koncertne rock atrakcije u Rijeci

Božidar Alajbegović

17. travnja 2005.

Koncertne rock atrakcije u Rijeci

Da preduhitrimo sve one zlobnike koji bi nas mogli optužiti za zagrebocentričnost, odnosno posvemašnju usmjerenost isključivo na metropolu svih Rvata, putem ove novice sve građane i građanke Rijeke i okolice obavještavamo o skorašnjim rock koncertima u tom nekadašnjem rock centru bivše Jugoslavije. A ima se što vidjeti, tu su Laibach, Rambo Amadeus, Yammat, TBF, te Hartera festival u nekadašnjoj tvornici papira

S dolaskom proljeća i grad na Rječini se budi, pa tako i riječki glazbeni klubovi u kojima će tokom tekućeg nam travnja mjeseca, kao i sljedećeg (svibnja) biti uistinu pregršt događanja zanimljivih ljubiteljima dobrog zvuka.

Tako će u klubu 2 lava 21. travnja nastupiti Yammat, bend koji po vlastitom priznanju "kroz razne utjecaje radi pjesme za opuštanje, putovanja i ostale vrste mentalno aktivnih stanja". U istom prostoru tjedan dana kasnije, 28. travnja, nastupit će splitske legende The Beat Fleet.

Klub Točka za 20. svibnja najavljuje Rambo Amadeusa. Uz "Bolje jedno vruće pivo nego četiri 'ladna", "Don't Happy, Be Worry" i ostale uratke najvirtuoznijeg glazbenika bivše države koji se, "šaleći se samo", neponovljivo poigrava žanrovima i riječima, nikome neće biti dosadno.

Ako se ovom popisu pridoda i koncert Damira Urbana u Teatru Fenice 20. travnja i "Hartera festival" na kojemu će u zatvorenoj Tvornici papira 6. svibnja koncerte održati niz eminentnih rock glazbenika s područja bivše države, a glavni protagonisti festivala bit će - "Laibach",  "Let 3", Urban & "4" i "The Beat Fleet" možemo zaključiti kako se ljubitelji dobrog zvuka iz Rijeke i okolice imaju zbog čega veseliti, a ne bi škodilo zbog ovakve ponude i nekima trgnuti koju stoticu kilometara do Rijeke.