Art & Clubbing 7 i "Potapanje brodova" u Rijeci

Ivor Car

16. siječnja 2005.

Art & Clubbing 7 i "Potapanje brodova" u Rijeci

Ovoga tjedna u Rijeci se događa nekoliko zanimljivih događanja u organizaciji udruge "Drugo more", pa red je da vas informiramo o izložbi, umjetničkoj instalaciji nazvanoj "Potapanje brodova", te o dvama predstavama 7. Art & Clubbing, nastalima u produkciji ljubljanskog "Epi centra", odnosno beogradske "Teorije koja hoda". Kome je pri ruci neka nikako ne propusti

Pa evo ga, što Rijeku u organizaciji "Drugog mora" očekuje ovoga tjedna 


Galerija Filodrammatice
otvorenje u ponedjeljak 17. siječnja u 12:00 sati

"Potapanje brodova" u formi umjetničke instalacije nudi skicu mogućeg socijalnog i gospodarskog razvoja Rijeke. Svjesni promijenjenih ekonomskih, političkih, socijalnih i kulturnih okolnosti nastojimo prilagoditi naše resurse i vrijednosti novoj nacionalnoj, regionalnoj i globalnoj poziciji.

No, "Potapanje brodova" priča je i o našem identitetu nastalom u industrijsko doba i pokušaju da taj svoj identitet inkorporiramo u naše postindustrijske aktivnosti.


Art & Clubbing 7


"Elizabeth: get famous or die trying", koautori: Nataša Matjašec i Sebastijan Horvat
Produkcija: Epi center, Ljubljana
20.01.2005. u 20 sati u Filodrammatici

U formi stand up nastupa Nataša Matjašec progovara o kolebanjima suvremene žene, o napetosti između želja i potreba, između potreba i mogućnosti, između mogućnosti i želja … Kritičari su napisali da je Elizabeth 2 studija pojma glumice, ali i da se radi o studiji suvremene žene. No, bilo kako bilo radi se o iznošenju intimne situacije glumice koja želi postati Fedra i žene koja želi biti omiljenom. Ova hit predstava u susjednoj nam Sloveniji donijela je Nataši Matjašec nominaciju za, najvišu slovensku nagradu za umjetničko postignuće, Prešernovu nagradu.


"Glumica", koautori: Sena Đorović, Bojan Đorđev i Siniša Ilić 
Produkcija: Teorija koja hoda, Beograd
21.01.2005. u 20 sati u Filodrammatici

Publika na web stranici www.akademie-solitude.de/actress može birati između 10 kazališnih tableauxa - fotografija nepostojećih, ali mogućih kazališnih situacija. Na svim fotografijama je glumica u različitim teatralnim postavkama, atmosferama, kontekstima. Publika je pozvana da glasa za predstavu koju želi vidjeti, a vidjeti će predstavu koja dobije najviše glasova. Međutim, kako god raskošan i mnogostruk bio početak, striptiz je striptiz - uvijek ima isti kraj. Osim razgolićivanja same sebe, glumica razgolićuje i želju publike ...