Kakvo je ovo tuširanje?

Ivor Car

9. travnja 2003.

Kakvo je ovo tuširanje?

Nije riječ o nekom homoseksualnom skupu, iako ni takva mogućnost nije za odbacivanje, već o jednom relaksirajućem tušu koju je snimio jedan privilegirani novinar, koji je izgleda zbog dobrog snimka propustio tuširanje s good guys!
Riječ je o fotografiji koju je snimio Giles Penfold, fotoreporter slavne novinske agencije Reuters. Naravno, kako bi se uopće približio mjestu na kojem je fotografija snimljena morao je zatražiti odobrenje i akreditaciju od svog ministarstva obrane, ili su oni tražili njega da mu to dozvole, što je za ovu novicu irelevantno.
Uglavnom da pređemo na stvar. Na fotografiji možete vidjeti dvadesetak britanskih vojnika iz postrojbe proknjižene kao 2 Platoon 1 Parachute Regiment, što je pak dio 16. zračne jurišne brigade.
Nedaleko od iračkog grada Basre, na kojeg su Britanci udarili iz sve snage, njihov zapovjednik je dreknuo vooooljno, te su padobranci uzeli mali odmor koji će im okrijepiti tijelo, a valjda samim time i dušu. Osvježenje od nezgodne klime u Iraku, gdje se trenutno živa na termometru penje i na preko 40 stupnjeva, vojnici su potražili pod improviziranim tušem, a kasnije na ručak i pokoja konzerva u kljun. Vjerojatno su malo ohladili glave, što se za njihove vođe, na žalost, još uvijek ne može reći.