DRUŠTVENI EKSPERIMENT U SAVSKOJ: Idol generacije Njec Hranjec okupirat će Savsku 77

Lupiga.Com

17. ožujka 2015.

DRUŠTVENI EKSPERIMENT U SAVSKOJ: Idol generacije Njec Hranjec okupirat će Savsku 77

Slavom ovjenčani zagrebački punker, frontmen punk mašine Abergaz Njec Hranjec, alias Faraon Slavko, izvršit će danas, točno u 16:00 sati, desant na Savsku 77. Naoružan romanom "Tajna krvavog mosta", autorice Marije Jurić Zagorke, neprispodobivi Njec na spomenutoj adresi provest će društveni eksperiment koji za cilj ima utvrđivanje stanja fakata o vijeku trajanja Domovinskog rata u Hrvatskoj. Eksperimentu je pozvana prisustovati svekolika zagrebačka javnost, kojoj Njec poručuje: "Strah je suvišan. I najmanja iskra u stanju je rasvijetliti najveći mrak." Na ovom mjestu možete pročitati detalje eksperimenta, odnosno motive koji su Njeca Hranjeca ponukali na još jedan vid društvenog angažmana.

Pozivajući svoje sugrađane i sugrađanke da svjedoče njegovom društvenom eksperimentu, putem svoje nerazdružive suradnice Sonje Leptirić, Njec Hranjec javnosti poručuje:

PANKER PROTIV RATA - KAKO IZGLEDA EKSPERIMENT U SAVSKOJ: Treba njega pitati gdje mu je otac bio 91

"Rođen sam 25.1.1989. godine u Zagrebu, u Petrovoj bolnici. Od kada znam za sebe, sjećam se tog prokletog rata kako ubija - što tjelesno, što mentalno - ljude oko mene, sa svih strana. Sada imam 26 godina te vidim da taj prokleti rat još uvijek traje, budući da se investitori i profiteri očito još uvijek 'nisu dovoljno nahranili' na račun istog, jer iz civilizacijskog kriminala ogromnih proporcija - kao što je to bio (i kao što to još uvijek jest) i ovaj rat - jedino investitori i profiteri mogu izaći kao pobjednici. Svi mi ostali samo najebemo, kao što je to empirijski dokazano i u ovom primjeru iz povijesti. Meni je dosta tih pozivanja na krvoprolića i veličanja istih, kao i pasivnosti te papčinstva sugrađanki i sugrađana - onih koji su također 'kao protiv toga'. 


Faraon Njec Leptirić u akciji iskrivljavanja okvira gola (FOTO: Lupiga.Com)

Ja želim da OVAJ RAT PRESTANE, da mrzitelji svega što je drugačije od njih - napokon odje*u - ne samo iz Savske, nego iz naših života općenito.

Stoga idem napraviti javno istraživanje - hoće li prije ZAVRŠITI TAJ PROKLETI RAT ili ću ja na glas pročitati cijeli roman 'Tajna Krvavog mosta' Marije Jurić Zagorke, na lokaciji Savska 77, Zagreb, a vi se pridružite - ili nemojte - ako treba - stajat ću i sâm. Strah je suvišan. I najmanja iskra rasvijetli najveći mrak.

Lijepi pozdravi,

Njec Hranjec"

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Neki novi klinci".