Izložba pasa

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Izložba pasa

Možda vijest o izložbi pasa zvuči nezanimljivo, čak šta više i dosadno, ali imena tih rasnih kućnih ljubimaca potakla su me da je ipak napišem. Upravo iz tih imena može se zaključiti ponešto i o vlasnicima, jer ona stara poslovica "Kakav gazda, takav i pas", ponekad vrijedi.
Jučer je u Zagrebu na istom mjestu kao i prekprekjučerašnja izložba ženskih tijela zvana Miss Universe, održana međunarodna izložba pasa. Izložba ima i svoje ime, koje ću navesti samo zbog onih detaljista. Ime joj je CACIB Zagreb.

U izložbi je sudjelovalo preko dvije tisuće pasa podijeljenih u 150 pasmina. Uglavnom su to bili psi iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Mađarske, Jugoslavije, Slovenije, pa čak i iz daleke Belgije (što bi možda trebalo govoriti o kvaliteti izložbe).

Pa da krenemo! Pobjednik je pas zvan MILWAUKEE DE NGORONG-NGORONG. Ako ste mislili da je vlasnik ovog američkog staford terijera, možda iz Amerike ili iz Konga, prevarili ste se. On je iz Zagreba. Drugo mjesto zauzeo je aljaški malamut, imena CRUSADER DEL BIAGIO. Ako ste posumnjali da mu je gazda Talijan, onda ste dobro posumnjali. Za kraj brončani pas, također neobičnog imena O'CEALLAIGH'S YOLOOKATME, inače irski seter s prebivalištem u Šibeniku.
No mene zanima šta se dogodilo s Žućom, Garijem, Rexom, Džekijem, Bobijem i ostalim?