IMA LI LJUDSKOSTI I U NAMA: Pokažimo solidarnost s onima koji su u nevolji

I. F.

2. rujna 2015.

IMA LI LJUDSKOSTI I U NAMA: Pokažimo solidarnost s onima koji su u nevolji

ADRA - HRVATSKA, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, B.a.B.e., Centar za mirovne studije i Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije pokreću akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice koje su se trenutno zatekle u Srbiji u pokušaju da bolji život pronađu u nekoj od zapadnoeuropskih zemalja. 

Pokretači akcije ističu da su na temelju prikupljenih informacija od organizacija koje pružaju pomoć izbjeglicama što neprestano pristižu u Srbiju te s obzirom na vremenske prognoze koje najavljuju zahlađenje i kiše, napravili popis najpotrebniji stvari. Stoga mole sve one koji su to u mogućnosti da pomognu i sudjeluju u ovoj akciji, a na ovom mjestu donosimo i popis.

Beograd izbjeglice
Građani u Beogradu djeci dijele pomoć u hrani (FOTO: Lupiga.Com)

- obuća za odrasle i djecu 

- odjeća za odrasle i djecu

- kabanice i kišobrani 

- higijenske potrepštine (pelene, ulošci, paste za zube, sapuni i sl.)

- vreće za spavanje

- mali šatori

- voda u bocama

- konzervirana hrana odmah spremna za konzumaciju (paštete, tunjevina, sardine i sl.)

Građani koji žele i hoće pomoći potrebne stvari mogu donijeti na nekoliko adresa u Zagrebu i Županji - B.a.B.e., Selska 112 a (dvorišna zgrada), Zagreb; ADRA, Rakovčeva 26 (od 9 do 17 sati), Zagreb; ADRA, Đure Deželića 77 (od 17 do 20 sati), Zagreb; Volonterski centar Vukovarsko srijemske županije, Aleja Matice Hrvatske 4 (od 9 do 17 sati), Županja. 

Ukoliko niste u mogućnosti prikupiti potrebne stvari, pomoći izbjeglicama možete i novčanim uplatama koje se mogu izvršiti na račun ADRE-Hrvatska, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, IBAN: HR5923600001101582233; za uplate iz inozemstva: SWIFT ZABAHR2X s naznakom Abeceda solidarnosti - pomoć za izbjeglice.

Pokretači akcije pozivaju sve da se priključe poručujući – „Pokažimo solidarnost s onima koji su u nevolji“.

Beograd izbjeglice Kanjiža
Uvjeti života u izbjegličkom kampu u srbijanskoj Kanjiži (FOTO: Lupiga.Com)

Za nadati je se da će ova akcija naići na barem približan odaziv na kakav je naišao poziv policije iz njemačkog Münchena. Naime, na svom Twitteru münchenska je policija jučer ujutro napisala kako se na željezničkom kolodvoru nalazi veliki broj izbjeglica i da je dobrodošao svatko tko želi pomoći s potrebnim stvarima, kao što su dječja hrana, živežna namirnice, piće, pelene ... Već nekoliko sati kasnije su iz policije zamolili građane da do daljnjeg ne donose više stvari, jer je u tom kratkom roku skupljeno i više nego dovoljno.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com