Cafe Pssst!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Cafe Pssst!

Prošle godine njemački parlament usvojio je zakon koji predviđa poboljšanje statusa prostitutki. Riječ je o mogućnosti "kraljica noći" da ostvare socijalna, zdravstvena i mirovinska prava. Neka poboljšanja statusa svojih radnica, ovih dana je uvela i berlinska javna kuća "Cafe Pssst!".
"Cafe Pssst!" se nalazi u berlinskom, usudio bih se reći elitnom kvartu Wilmersdorf na adresi Brandenburgischen Str. 73, a ako ste već u Berlinu i imate takve afinitete, možete ga posjetiti svaki dan od 22 sata. Tamo će vas dočekati postarija (42) gospođa, Felicitas Weigmann u društvu sa svojih sedamnaest djevojaka, koje možete dobiti i telefonski, naravno po vrlo pristupačnoj cijeni od 3,63 DM po minuti.
Šeficu ovoga puffa mogli ste vidjeti i na satelitu u RTL-ovoj emisiji "Explosiv". Ako ste propustili tu emisiju, nema veze jer ovu gospođu često možete vidjeti i na nekim drugim programima, budući da je zaljubljenik u davanje intervjua i pokazivanje pred kamerama, a s krajnjim ciljem-promoviranjem i reklamiranjem svoje firme.
Felicitas se odlučila poboljšati uvjete svojih zaposlenika, pa je tako djevojkama ponudila ugovor, koji bi im garantirao radni tjedan od 40 sati. Prostitutke bi dobile i osnovnu plaću od 600 eura, plus dogovorom o podjeli dobiti 40 eura po mušteriji (jesam vam rekao da je to u elitnom kvartu!). Ukoliko neka od cura ne želi takav ugovor može ostati zaposlena kao slobodnjak.
Inače u Njemačkoj ima oko 400 000 prijavljenih prostitutki, koje prosječno u jednom danu imaju tri mušterije.