#BOJKOT: HRT poslao "oštro priopćenje". Nećemo ga objaviti!

Lupiga.Com

21. veljače 2019.

#BOJKOT: HRT poslao "oštro priopćenje". Nećemo ga objaviti!

U rekordnom roku, nakon što je Društvo hrvatskih filmskih redatelja izvijestilo javnost da se pridružuje udrugama civilnoga društva koje su odlučile da do novinarskog prosvjeda, “Novinarstvo ne damo!”, što će se održati 2. ožujka, neće sudjelovati u HRT-ovom programu, a među kojima je i Lupiga, Hrvatska radiotelevizija je reagirala svojim priopćenjem. 

DOSTA JE: Bojkotiramo HRT!

Društvo hrvatskih filmskih redatelja, naime, objasnilo je kako neće davati izjave HRT-u niti će sudjelovati u programu ove televizije, zaključujući da HRT čini „neopisivu štetu kulturi“. Priopćenje kojim jedna od najgorih vladajućih garnitura u povijesti javne televizije „oštro odbacuje priopćenje“ Društva hrvatskih filmskih redatelja, na ovom mjestu nećemo objaviti, kao simboličan znak bojkota ovakvog HRT-a koji ima moć da resursima hrvatskih građana tuži sve one medije, novinare i novinarke koji se „drznu“ propitivati rad javne televizije.

Na molbu HRT-ove radne jedinice Komunikacije da objavimo njihovo priopćenje u našem „cijenjenom mediju“, ovim putem odgovaramo – „Nećemo!“. Umjesto njihovog priopćenja ostavit ćemo ovu sliku crnila, jer držimo da je upravo takvo stanje na HRT-u.

Crno

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com