SUKOB INTERESA? Sin suca Turudića radi kod Bandićevog odvjetnika Hanžekovića

Lupiga.Com

24. travnja 2015.

SUKOB INTERESA? Sin suca Turudića radi kod Bandićevog odvjetnika Hanžekovića

„Ovakve zle stvari stvarno nema potrebe komentirati. Vi ste zao čovjek“, rekao je sudac Ivan Turudić novinaru T-portala Mariju Duspari na pitanje da komentira činjenicu kako je njegov sin već nekoliko mjeseci zaposlenik u tvrtki poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

„Poznati hrvatski odvjetnik Marijan Hanžeković, nakon preuzimanja Europapress holdinga odlučio se za zanimljiva kadrovska rješenja. Neka od njih opasno isprepliću Hanžekovićevu poziciju odvjetnika s njegovom novom karijerom medijskog poduzetnika“, piše T-portal koji je otkrio kako je Ivan Turudić, sin predsjednika zagrebačkog Županijskog suda, Ivana Turudića, zaposlen u Europapress holdingu. Inače, na istom se sudu donosilo niz odluka vezanih za sudbinu optuženog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kojem je odvjetnik upravo vlasnik EPH, Marijan Hanžeković.

T-portal podsjeća kako je Hanžeković nedavno kao 'neslužbenog savjetnika' doveo i kolegu iz Trilaterale, donedavnog predsjednika Zagrebačke banke, Franju Lukovića, te da je Ivan Turudić mlađi netom završio školovanje na jednoj od najprestižnijih poslovnih škola u SAD-u.

„Sudac Turudić, poznat po tome što se ne libi istaknuti svoje prijateljstvo s kontroverznim javnim osobama poput Zdravka Mamića, nedavno je izjavio da nikada ne bi mogao suditi Milanu Bandiću, klijentu i vjerovniku Marijana Hanžekovića, koji je, kako doznajemo, poslodavac njegovom sinu", podsjeća T-portal koji je povodom ovog saznanja kontaktirao i samog Ivana Turudića starijeg.

Na upit T-portala je li na takvu izjavu potaknut upravo do sada javno nepoznatom činjenicom da je njegov sin već nekoliko mjeseci zaposlenik u Hanžekovićevoj tvrtki, sudac Ivan Turudić poručio je da nema komentara.

„Ovakve zle stvari stvarno nema potrebe komentirati. Vi ste zao čovjek“, rekao je sudac novinaru T-portala Mariju Duspari.

Cijeli tekst pročitajte na T-portalu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com