ČAROBNA LJEPOTA KRKE: Video koji oduzima dah

I.F.

29. siječnja 2017.

ČAROBNA LJEPOTA KRKE: Video koji oduzima dah

„Predstavljamo naš najnoviji timelapse film 'Nocturno Krka'! Pogledajte jedan od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova onako kako ga do sada sigurno niste vidjeli - u noćnom izdanju! Tri godine rada, šest mjeseci post produkcije, 220,000 fotografija...“, objavljeno je ovog tjedna na Facebook stranici Romulić & Stojčić multimedia studio

Iza impresivnog uratka „Nocturno“ stoje Mario Romulić i Dražen Stojčić, a objavljen je na 32. rođendan Javne ustanove Nacionalni park Krka, donosi portal Tris. U trominutnom time lapseu upotrijebljeno je oko 70.000 fotografija snimljenih tijekom svih godišnjih doba unazad tri godine. Korištenu glazbu potpisuje Ana Rucner, a autorski dvojac Romulić i Stojčić na Krku su odlazili povremeno izbjegavajući dnevna snimanja zbog velikog broja turista koji obilaze ovaj nacionalni park.

„Zanimljivo je istaknuti da su sve fotografije snimljene po noći, korištenjem isključivo mjesečeve svjetlosti, kako bi se prikazala rijeka Krka, neopterećena i sama u tišini, pod okriljem noći obasjana zvijezdama. U njemu se surovi krš i životvorna voda sjedinjuju u skladnu cjelinu te bez daha ostavljaju sve koji ga pogledaju i potiču zaljubljenike u prirodu i Krku, i sve buduće posjetitelje, da Krku još više zavole i ljube“, objasnili su iz Nacionalnog parka Krka.

„Inače, time lapse je tehnika dobivanja video uratka nastalog od niza snimljenih fotografija u određenom intervalu koji ostavlja dojam ubrzanog protoka vremena, a čak dvanaest minuta je potrebno kako bi se dobile dvadeset i četiri noćne fotografije u time laps tehnici koje rezultiraju jednom sekundom videa“, objašnjavaju na Trisu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube