NOĆ ZA PAMĆENJE: Iskreni dječji smijeh na otvorenju KinoKina

Lupiga.Com

15. veljače 2018.

NOĆ ZA PAMĆENJE: Iskreni dječji smijeh na otvorenju KinoKina

Iskreni dječji smijeh prolamao se sinoć zagrebačkim kinom Europa gdje je otvoren treći po redu Međunarodni filmski festival za djecu, KinoKino. More klinaca strpljivo je čekalo u redu za kokice, zadavajući teti čistačici ozbiljne probleme, kako bi potom uživali u „Svemirskom kampu“ gdje će njihovu vršnjakinju, djevojčicu od tek osam godina zabunom lansirati u svemir. Uzbudljiva švedska priča, pokazalo se jasno onog trenutka kad su se svjetla u dvorani upalila, izvukla je široki osmijeh na dječja lica. Mnogima od njih ovo je bila noć za pamćenje.

Veliku čast da otvore festival dobila su dva posebna dječaka koja se zalažu za toleranciju i školu bez nasilja. To su dobitnik nagrade Luka Ritz za prošlu godinu, Luka Gnjidić i njegov najbolji prijatelj Borna Frančić.

Program KinoKina tek je počeo, pred vama su još puna četiri festivalska dana s obiljem izvrsnih dječjih filmova. Kakva atmosfera je vladala na prvoj projekciji možete vidjeti na fotografijama Sanje Bistričić i Samira Cerića Kovačevića. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Samir Cerić Kovačević