Vojo na službenom putu

Ivan Kegelj

24. veljače 2003.

Vojo na službenom putu

Čelnik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, optužen za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY), doputovao je danas u Haag gdje ga je čekao osiguran smještaj. Puni pansion s doručkom, ručkom i večerom, te po dva para gaća, potkošulja i zgodnih prugastih odijela dočekalo je našeg Šeška u lijepoj zemlji Nizozemskoj. Detalje o vojvodinom službenom putu nađite ovdje.
Daklem, drug Šešelj više nije u susjedstvu. Kako stvari stoje dugo nam neće doći na kavu, ali nekako ćemo već "izdurati".         
"Gospodin Šešelj stigao je u sudski zatvor u Scheveningenu", objavio je glasnogovornik haaškog tribunala Christian Chartier, objasnivši da još uvijek nije određen datum vojvodinog prvog susreta sa sudskim vijećem. Pri ovom ljubavnom sastanku Vojo će se očitovati osjeća li se ili ne osjeća krivim prema već poznatoj optužnici za "krvave nestašluke" koje je organizirao u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini. Suci su ga željni vidjeti, te se spomenuti susret može očekivati u idućih nekoliko dana.
Podsjetimo, Vojislav Šešelj - godina 48, po zanimanju političar radikalno desnog usmjerenja, na kongresu svoje Srpske radikalne stranke održanom u subotu ponovo je izabran za predsjednika. Večer uoči odlaska u Haag četničkog vojvodu je na beogradskom Trgu Republike ispraćalo desetak tisuća pristaša uz himnu četničkog pokreta "Sprem'te se, sprem'te četnici". On ih je poslušao i spremio se, a kad će se opet susresti sa svojim "podanicima" nitko nije prognozirao. Kako je optužen za etničko čišćenje i druge zločine prema nesrpskom stanovništvu u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini sumnjamo da će do ponovnog susreta doći u ovom Vojislavovom životu. Vojo, više sreće u idućoj reinkarnaciji! I pozdravi nam kolegu po krvništvu.
Neka vas skupa, šteta je da se raspadne takva ekipa.