Srbi biraju

Ivan Kegelj

1. listopada 2002.

Srbi biraju

Dragi moji lupeži. Ima preko Drine jedna vruća fotelja i tri čovjeka koja bi rado svoje guze vidjeli u istoj. Na stolu pred foteljom piše predsjednik Srbije, a na guzama ne piše da su njihovi vlasnici Vojislav Šešelj, Miroljub Labus i Vojislav Koštunica. Elem, jučer je u Srbiji završio prvi krug predsjedničkih izbora
Elem, jučer je u Srbiji završio prvi krug predsjedničkih izbora. Najveći broj glasova - 31,3 % dobio je aktualni jugoslovenski predsjednik Vojislav Koštunica, dok je nešto manji broj birača - 27,8 %, glasao za umjerenijeg, zatucani bi rekli nacionalno neosvještenijeg kandidata Labusa. Čelnik Srpske radikalne stranke, ultraradikal Vojislav Šešelj, za kojeg je naš Ante Đapić po desničarenju Miki Maus pederčina, dobio je čak 22,5 % glasova srpskih birača, što najbolje govori u kakvoj je banani susjedna država. Dakle u drugi krug idu Vojo koji zna reći R i Miroljub koji također zna reći R. Vojo koji ne zna reći R popušio je u ovom krugu izbora, ali ovakav broj glasova u njegovu korist govori da ćemo se s frfljavim Vojislavom još susretati.
Nek mi upućeni lupeži oproste retke koji dolaze, jer pokušat ću ukratko objasniti neke stvari. Naime, iako je na funkciji predsjednika Jugoslavije za funkciju predsjednika Srbije, koja je u normalnijim hijerarhijama ispod funkcije predsjednika države, kandidirao se i Vojislav Koštunica. Zašto? Zato što je funkcija predsjednika Jugoslavije u odnosu na funkciju predsjednika Srbije čista banana.
Ali kako to da onda Milan Milutinović, koji je na funkciji predsjednika Srbije, danas ne vedri i svlači nego to umjesto njega radi Koštunica. Pa evo - Milanu je stranka u rasulu, a šef u Haagu. Osim tog ima još jedna sitnica. Naime, Milančeta bi rado htjeli vidjeti u zatvorskoj odbojkaškoj ekipi koja trenira i igra izvan konkurencije u Nizozemskoj. Podsjećamo,  transfere u spomenutu ekipu već su ostvarili Tuta, Štela, Sloba i ostali velikani svjetske odbojke. Zato Milan šuti kao pipi alarm u suhoj peleni. Kad na njegovo mjesto dođe Vojo koji izgovara R (on će u drugom krugu izbora sigurno pridobiti i glasače svog imenjaka Voje koji ne izgovara R) očekuje se da će biti nešto glasniji. A tko će biti predsjednik Jugoslavije?  Izgleda nitko, jer s obzirom na novi ustroj države (Srbija i Crna gora) ta će fotelja otpiriti na odlagalište otpada. Najbolje bi bilo da je spale u našem PUTO-u jer riječ je o opasnom otpadu kontaminiranom Slobinom guzicom.