UHIĆENI TATA I SIN MAMIĆ: USKOK u prostorijama Dinama

Lupiga.Com / Hina

18. studenog 2015.

UHIĆENI TATA I SIN MAMIĆ: USKOK u prostorijama Dinama

Izvršni predsjednk Dinama Zdravko Mamić i još četiri osobe uhićene su u srijedu ujutro po nalogu Uskoka, javlja Hina.

Po prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin. Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u  srpnju ove godine.

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna. Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine.

Zagrebačko Općinsko državno Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.

Iz Dinama su poslali priopćenje u kojem obavještavaju javnost i navijače da su u srijedu, 18.11., u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a.

Kako piše portal Nogometplus.net, jedna od osoba koja je sudjelovala u navodnom izvlačenju novaca je upravo Mario Mamić, Zdravkov sin, koji je zamrznuo status nogometnog menadžera jer je to zabranjeno Zakonom o sportu, ali i dalje se pojavljuje prilikom svih većih transfera sadašnjih i bivših igrača Dinama. U Aferi Godot, prema USKOK-ovoj optužnici, raspoređivao je novac od transfera Luke Modrića

Nagađanja idu u smjeru da je novo uhićenje možda povezano i sa nedavnom aferom u kojoj je prisluškivana ustavna sutkinja Slavica Banić zbog sumnje da je pomagala HNS-u i Mamiću u pisanju ustavne tužbe protiv Zakona o sportu.

 

Lupiga.Com
Naslovna fotografija:
 Hina