Tureboekskluzivno: Otpisana zvijezda estrade

Mladen Barbarić

11. lipnja 2007.

Tureboekskluzivno: Otpisana zvijezda estrade

Uostalom, za njega nikada niste čuli. On je niger, on je cigan, on je skank! Njega ste možda slušali kada ste bili na Egzitu, jer tako je kuul biti na Egzitu, tamo gdje su face pa i vi želite biti u blizini. Jer, hah i vi želite biti face. Čovjek se, kao i mnogi od nas, bavi opijanjem, čovjek se, kao rijetki od nas, bavi zapisivanjem onoga što je bilo iz čega slijedi ono što će biti. Ja samo predlažem da, ukoliko imate dobru vezu sa internetom, skinete koji hit sa njegove stranice

Ne pitajte zašto da ga slijedite, ne pitajte zašto tako, on je bog, slijedite ga tek onako! Sposoban je dane i noći provoditi s idiotima, s propalicama, s zvijezdama. Onima u noći i onima u estradi. To je čovjek za kojega ne znam odakle mu para da se uzdržava. Čovjek za kojega ne znam odakle mu volja, ali svejedno on stvara. Jedan od onih kojima će se mnogi prezreno nasmijati. Gle, još jednog luzera. Gle, još jednoga bijednika. Vidi budale što pijana ulicom baulja. Pazi idiota što se glupira, majmuna di se krevelji. A vi ste bolji? Tragači pičke što nikako da je nađu. Jebači rumene kadulje igraju bugi sa žlijezdama, mesom i kostima.

U vječnoj potrazi za srećom tako ste spremni da osudite i tako voljni da spustite. Nemate ništa protiv da netko bude rokenrol zvijezda dok god nije veći od vas. Dok god nije s vaše planete. Nemate pojma šta sve stoji iza čupave glave koja brije na bluz i, kao mnogi od nas, pije na eks. Možda čudno izgleda, ali ta čupava faca slavi život kako ga vi nikada nećete znati proslaviti. Ograničeni kreditima, zakočeni neželjenom djecom i djevojkama koje ne podnosite. Hajdemo napolje, piruete radimo iznad grada na ćilimu što liči na aviončić skrojen od papira. On je, kao i mnogi od vas, iz provincije. Putuje po kafanama, ne i po svetu. Ne pozna dobru dikciju, drži mentalnu dijetu, realnost mu je provincija, slab je kozmopolita i slabo zna šta se dešava. On je stvor dvadeset i prvog veka.

Hoda i srce mu sija, jer u njemu živi bog koji čini čuda. On ne pjeva tuđu pjesmu, jer on ima um. On hoda dok se planeta blago komeša i nije da ga nije briga, jednostavno je mjesečar. Ono što mnogi od vas ne razumiju, u njegovom svijetu nema matematike. Nema foliranja, nema zajebancije, kod njega sviraju živi bubnjevi. Na Olimpu sveci duvaju u fanfare, rokenrol nastaje na sto načina, ali rijetki razumiju makar i jedan od njih. Možda netko od vas i osjeća da nije odavde, da nije rob hiljadu bogova, da ne vjeruje lažima. Ali svi se trudite da se uvjerite kako ste ok. Da niste sjebani. Premda mu je dioptrija minus dva, pa čak i minus tri, vijuge su mu uredne, a vizija kristalna. Vladimir Nedeljković siguran je da je sjeban. I jedino što ga goni, jeste frustracija. Ono što vi osjećate, on priznaje i nije mu bed. Zato je prirodan, zato je pristran, zato je osoban zato može da bude predsednik Jugoslavije!

A sad pravac na www.vladimirnedeljkovic.com!