Što je novoga?

Ivor Car

30. prosinca 2002.

Što je novoga?

Što je novoga? Baš kao i uvijek ništa, osim što smo zapeli u ovom blagdanskom dobu, baš kao i oni mobiteloposjednici koji u jednom danu poslaše 18 milijuna SMS-ova. Što se naše "mobilne" ankete tiče, mišljenja su podijeljena, i to između "potrebe" i jedne jako lijepe riječi - "preseravanja". Nova anketa s kojom će Lupiga ući u neizvjesno razdoblje, je ponovno novogodišnja, a traži od vas ocjenu slijedećeg jednogodišnjeg perioda. Pohvale, pokude i najave sam i zaboravio.
Ništa novoga. Prošao je Božić, na pragu je i Nova godina i sve miriše na blagdane, nigdje nikoga nema, nitko ništa ne radi, spajaju se neradni dani ostavljajući poraženima radne dane i svi smo nekako lijeni, pa nam evo preko reda jedna pokuda. Najbolje u ovim svim blagdanima prolaze čini se oni koji posjeduju tvrke koje pak posjeduju mobilne mreže. Priča se kako je samo na dan Božića u Hrvatskoj poslano 18 milijuna SMS poruka. Pa tko je onda lud, oni što su na našoj prošlotjednoj anketi odgovorili kako je mobitel potreba, ili oni koji rekoše kako je mobitel preseravanje. Upravo su ova dva odgovora privukla najviše vaših glasova, i niti jedan od njih nije pobjednik, jer rezultat je izjednačen. Tako će ostati nepoznato što je mobitel danas: preseravanje ili potreba. Svejedno, onima koji su glasali za preseravanje mobitel će to biti i dalje, a onima koji glas podariše potrebi mobitel će ostati potreba. Zanimljiv je podatak kako je 10 % vas izjavilo da ne posjeduje mobitel, što me nekako čudi, jer sada se stvarno trebam zamisliti kako bih se sjetio nekoga tko nema mobitel. A još koliko će ga ljudi dobiti kao blagdanski poklon ...

Nova godina kuca na vratima, čaše gore svi .... ili ipak nemamo čemu nazdraviti, ključno je pitanje koje vam postavljamo u još jednoj novogodišnjoj anketi. U kakvo god da razdoblje ulazimo, ono će biti neizvjesno, barem što se tiče Lupige, za koju se ima sve manje i manje vremena u kojem ni u kojem slučaju ne dolazi do nikakvog progresa, ali kako je tako je. Broj odgovora na ovotjednoj, a ujedno i zadnjoj 2002 anketi na www.lupiga.com, je namjerno, s iznimnom mudrošću ograničen na ove koje možete vidjeti, a vi odmah izaberite jedan. Ja znam koji ću izabrati.
Na pokude, pohvale i najave sam zaboravio, i neka zaboravljene i ostanu, barem ovaj put.

Za kraj šta da vam kažem nego SRETNO, kako god bilo držite se, čuvajte i tako to!