Što je novoga?

Ivor Car

23. prosinca 2002.

Što je novoga?

Prošao je još jedan tjedan i s nevjericom i nemilicom zaključujem kako je ovo bila pretposljednja nedjelja u ovoj godini. Zvuči patetično, ali još uvijek me djelotvorno pogađa, možda zato što nemam pojma gdje ću slaviti tu moru, nazvanu Novom godinom, kao ni većina vas, barem tako kaže anketa. Nova anketa za razliku od stare se pomiče od tematike prijelaza godine, pa odlazi u neke mutne vode. Najava ima, ali ....

Ovi tjedni zbilja prolaze brzo, krajnje drsko brzo! A sa svakim završenim tjednom dolazi ova standardna novica iz nezanimljivog serijala "Što je novoga", a ona vam uvijek donosi iste stvari, i to uglavnom istim redosljedom: stara anketa, nova anketa, pokude, pohvale i najave. Pa krenimo!
Većina vas (20%) još uvijek (ili tek) ne zna gdje će proslaviti ili proplakati kraj godine, godine koja nam nije donijela mnogo toga lijepoga (op. a.). Tako kaže naša prošlotjedna anketa. Nešto manji postotak vas tvrdi kako će istom događaju nazočiti na nekom super tulumu. Kako su ipak posjetitelji Lupige dobrog optimističnog duha svjedoči nam podatak kako tek 5% glasova otpada na odgovor "Na nekom glupom tulumu!". No, ipak pogledavši rezultate osjeća se neka ravnodušnost prema Novoj godini, koja ipak zbilja nije bitna. Osim toga kako bi vam to dokazali, ekipa Lupige odlučila je ne pokloniti vam ništa za taj neradni dan, nego čekati da vi njima (odnosno Lupigi) poklonite nešto.
Nova anketa, biježi od blagdana, osim ako je ne povežete s novogodišnjim kampanjama hrvatskih mobilnih tvrtki za mlaćenje para i vrijeđanje pojedinih naroda, te izrugivanju institucije čovjeka u crvenom s bijelom bradom. Dakle, bježimo u ponešto beznačajnija pitanja, te vas pitamo kakav status bi dali mobitelu danas. Prijeka potreba, pusti trošak, ili ništa od toga, već nešto što ćete moći objasniti tek u komentaru ankete. U svakom slučaju anketa je gdje i uvijek, na lijevoj ili desnoj strani (ovisno o vašim afinitetima).
Pokuda ima, jer kad treba zapeti (a uvijek treba zapeti) nitko ne zapinje, pa onda sve izgleda onako kako je izgledalo protekli tjedan (pusto!?). Pohvala nema iz istih razloga zbog kojih pokuda ima (logično!?). Najava za razliku od pohvala, ima, ali nećemo vam reći ništa konkretnije, nego ćemo vas zaintrigirati (ma nećemo!) tako da tijekom ovoga tjedna češće posjećujete Lupigu i tražite nešto novoga. Ako se ne vidimo do toliko puta danas spominjane manifestacije Nove godine, želimo vam sve najbolje i šta već ide ...