Što je novoga?

Ivor Car

14. rujna 2004.

Što je novoga?

Da su se stvari napokon posložile na svoja mjesta svjedoči i činjenica kako novica "Što je novoga?" opet kasni, a kada već kasni onda nema razloga da dužimo, osim pri nabrajanju tekstova koji su zavrijedjeli da ih se posebno izdvoji iz prošlotjedne Lupigine ponude, jer takvih je, za divno čudo, bilo. Zanimljivo će biti i saznati čijeg imena, podobnog za pokudu, sam se sjetio čim sam počeo s pisanjem ove novice

Iako se možda po našoj ažurnosti takvo nešto ne bi dalo naslutiti, ipak smo se vratili u "normalu". Opet su svi autori lijeni, nitko ništa ne piše, a posebno se to odnosi na kolumniste koji su netragom nestali. Stoga ne čudi da smo protekli tjedan zabilježili tek 14 ID-eva, od čega 12 otpada na novice. Vjerujem kako ne trebam reći da je riječ o mizernom učinku u kojem je sudjelovalo tek 6 Lupeža. No, zato vrijedi izdvojiti nekoliko stvari: prikupljačke sklonosti nepoznatog autora sročene pod naslovom "Jedan je Mićo Dušanović", Mirzonijeve "Ostajte tamo, sunce ovog neba neće vas grijat ko što tuđe grije" i "Slobu, jetrvu, punca ili golfa na poštansku markicu", Mušicinu "Po euro za spas zekana!", te "Livada si …" by lijeni vuk. Treba spomenuti kako nismo realizirali najavljeni novi nastavak putopisa iz Portugala, ali ćemo to uraditi tijekom ovoga tjedna, ako ne već i tijekom današnjeg dana.

Da li će se strancima u Hrvatskoj prodavati nekretnine ili neće, čini se, ne zanima vas, jer je prošlotjedna anketa, koja se kanila pozabaviti tim pitanjem, ostala sasvim nezapažena, kako u komentarima, tako i u glasovima, kojih je bilo jedva nešto više od 200. Gotovo polovica "anketiranih" rekla je "Njet" prodaji nekretnina strancima, a zanimljivo je kako vas je samo 8% odgovorilo s "Keine Ahnung".

Nova anketa istražuje neke nove ankete, odnosno, pitamo vas "Što biste voljeli u našoj novoj anketi?". Na ponudu ćemo vam dati mnoge šarene stvari među kojima su i neki neizostavni artikli kao što su seks, fašizam, politika, automobili …

Čim sam počeo pisati ovu novicu sjetio sam se kako će pokudu dobiti Bozzo, jer je naprosto nestao s lica Lupige, ili ga barem nije bilo u onoj mjeri u kojoj smo ga navikli gledati. Pohvalu će s druge strane dobiti "naš Amerikanac", Mirzoni, a što se najave tiče tu je tek onaj putopis kojeg smo neuspješno najavili za prošli tjedan.