Livada si ...

Vuk

13. rujna 2004.

Livada si ...

Jedan će nezaposleni mladić, inače dipl. ing. šumarstva iz Zagreba na put u Tokyo. Na tome treba zahvaliti svom uspješnom taktiziranju u dobro poznatoj igri "Monopoly" koja mu je jučer u McDonaldsu na Vrbanima priskrbila drugi naslov državnog prvaka. Da je put do vrha bio trnovit potvrđuje dobro postavljeni predstavnik Lupige koji je na tom natjecanju ostvario vrlo dobar plasman - posljednje, 13 mjesto

Nedjeljno ranojutarnje okupljanje u McDonaldsu na zagrebačkim Vrbanima značilo je da će iz tog objekta brze prehrane netko izaći presretan nakon što osvoji put u Tokyo gdje će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u najpopularnijoj igri na svijetu - MONOPOLYJU.

Finalisti iz svih dijelova Hrvatske, ukupno samo njih trinaestero umjesto najavljenih dvadeset i četiri, raspoređeni su na 3 stola oko ploča za igru kako bi za 90 min. igre po pravilima "kraće varijante" izlučili konačna 4 finalista s najviše imovine u posjedu, koji su zatim između sebe za još sat i pol riješili pitanje prvaka i putnika za Japan.


Kao i prije osam godina, kada je branio naše boje u Monte Carlu, pobijedio je Ognjen Livada iz Zagreba, inače nezaposleni diplomirani inženjer šumarstva. On je vrlo lako "olakšao" prvu trojicu suparnika među kojima se našao i autor ovog teksta koji je tako prvi završio natjecanje.


U konačnom obračunu, sa sličnom taktikom (hoteli na najjeftinijim poljima), ali sa malo više muke na bankrot je natjerao Dražena Dmitrovića, koji je skupio najviše bodova nakon prvog kruga, te Gojka Bakovića i Marka Kovačića. Ugodno druženje upotpunili su Danijela Trbović-Vlajki sa suprugom i sinom, Minea i Davor Gobac koji su odigrali partiju poznatih. Pobijedila je Danijela.

Klaun kojeg vidite na slici je Vjeko Kramer (hahah). Ognjenu će se tako ispuniti želja da vidi Tokyo pa će 6. listopada u organizaciji Hasbroa probati osvojiti svjetsku titulu i vratiti se u Zagreb bogatiji za 15.421 US dolara.

Ovo je bilo 3. Državno prvenstvo, u prva dva Turbo limač je vodio pobjednike u već spomenuti Monte Carlo te Toronto. Iduće prvenstvo je za 4 godine pa ukoliko volite Monopoly, trenirajte.