Što je novoga?

Ivor Car

6. rujna 2004.

Što je novoga?

Ah gušta, mjesec dana nije bilo famoznih novica iz serijala "Što je novoga", a s druge strane kao da je bila jučer. Dakle, vraćamo se, ukidamo iznimno neuspješnu katastrofu nazvanu ljetnom shemom i nastavljamo sve po starom, laganim tempom i još "laganijom" statistikom. Dobili smo novi najčitaniji tekst na Lupigi, iako bi se u ovom slučaju bez problema umjesto najčitaniji mogao upotrijebiti termin najgledaniji
Ljetni mjeseci su iza nas i kapljice znoja sve su rjeđi posjetitelji naših tijela, što znači da novica "Što je novoga" opet postaje uobičajena pojava na Lupigi, svakog ponedjeljka. Iskarikirana ljetna shema nije uspješno provedena, te ove novice nije bilo gotovo mjesec dana, odnosno točno četiri tjedna, a kakva nam je statistika u ta četiri tjedna bilo bi bolje ne spominjati. Samo 50 ID-eva, što je niti dva dnevno, a u njihovoj izradi sudjelovalo je tek 15 autora (njih 11 uspjelo je zajedno skuckati tek 15 tekstova, što će reći da na ostalo četvero otpada čak 35 tekstova). Dakle, statistika idealna za tjedan dana, a nikako ne i za cijeli mjesec. Situacija je još gora kada se treba izdvojiti neki od tekstova, jer izbor je sasvim slab. Tu su tek novice Riječnog raka Kako to rade u HDZ-u! i Hrvatskim bagerom na srpsku travu, te Mirzonijeva Lupiga na Project Revolution Tour u Pittsburghu 09/08/2004. Vrijedi još izdvojiti Gollumov primjer kako se "zgodnim" naslovom može dobiti zavidna čitanost (3h oralnog seksa). Ali kome ja to govorim?

Posjete se lagano vraćaju na predljetne brojke, a zanimljivo je da smo dobili novog rekordera u čitanosti. Najčitaniji tekst više nije Seve nacionale u akciji, već recenzija filma Swordfish, koja je do sada viđena 23 000 puta, zbog grudi Halle Berry, naravno.

Vrijeme je i da iz "opticaja" povučemo "taksističku" anketu, koja je na naslovnici tko zna koliko. Najviše vas (26%) ustvrdilo je kako se taksijem vozi nikad, pa ni tad, a sudeći po cijenama taksi vožnje u Hrvatskoj, tako će ostati još dugo vremena. Potpune rezultate te ankete možete pogledati klikom na slijedećih sedam znakova: XOXOXOX, dok rezultate ankete Kako kratite vrijeme kada upadnete u prometne gužve koje stvaraju oni prokleti stranci koji niti ne troše pare po obali?, koju nismo imali prilike prokomentirati u ovoj novici, možete pronaći na ovom linku.

A sada malo o ovotjednoj anketi u kojoj vas pitamo Da li biste strancima dopustili kupnju nekretnina u Hrvatskoj. Ovo je pitanje od sudbonosnog značaja, kaže mi jedan znanac kojeg je pozdravio Jozo. Pa dodaje, dok nas dvojica skupimo po par sto tisuća maraka za kuću, oni će nam sve pokupovati, pa ćemo se morati zadovoljiti kućom u Zagori odakle će nam do mora trebati sat vremena vožnje, što ne znači da sam ja protiv, ja sam za, završio je svoju tiradu, onaj kojeg je pozdravio Đuro. Pa da vidimo što ćete vi reći.

Mjesec dana je solidan period u kojem se jasno može utvrditi tko je zaslužio pokudu, a tko pohvalu. Stoga nikako nije neočekivano da pokudu dobiva iksx@lupiga.com, dok pohvala ide udarniku Bozzi. Nakon dugo vremena usudit ćemo se objaviti i jednu najavu, a to je treći nastavak putopisa iz Porutgala. Eto, to je to.