Sedmogodišnja Klara preuzela svoju zemlju

Ivor Car

22. veljače 2008.

Sedmogodišnja Klara preuzela svoju zemlju

Sedmogodišnja Klara Atalić postala je veleposjednica zahvaljujući samo svom znanju. Naime, ta je učenica prvog razreda Osnovne škole Bartol Kašić u Zagrebu, pobjedom u računalnoj igri "Učilica" dobila 3.114 četvornih metara zemljišta nadomak Varaždina. Jučer je mala Klara i službeno preuzela svoj posjed, a njeni školski prijatelji simbolično su uzeli grablje u ruke. Kako je to izgledalo pogledajte pod

Klara je "Trku znanja" u "Učilici" igrala puna četiri mjeseca i njen se trud na koncu isplatio. Riješila je sve postavljene zadatke, a kaže kako joj je bilo lakše nego u školi, iako je neke dane radila i po četiri sata. Posebno se radovala pitanjima iz hrvatskog jezika, ali joj nije bilo mrsko niti, osim obveznih 60, riješavati i 12 dopunskih zadataka.

Jučer je Klara ponovila kako je oduševljena nagradom - 3.114 četvornih metara zemlje na Varaždin Bregu, vrijedne oko 60.000 kuna. Međutim, osvojenu zemlju prema ugovoru ne smije prodati do svoje 18 godine. Na uručenju ove poprilično neobične, ali hvalevrijedne nagrade, pojavio se i saborski zastupnik Ivan Čehok.

Nakon što je Čehok održao prigodni govor, bez kojeg izgleda nije išlo, Klara i nekolicina njenih školskih prijatelja mogli su napokon početi uživati u zemlji, pogotovo jer je to za njih bio dan bez škole. Za početak su uzeli grablje u ruke i simbolično krenuli s uređivanjem zemlje, u čemu će, vjerojatno ipak najviše sudjelovati Klarina obitelj.