REAKCIJA NA ODLAZAK DIJANE ČULJAK: Ovo je uvreda svim poštenim djelatnicima HRT-a

Ivor Car

26. listopada 2011.

REAKCIJA NA ODLAZAK DIJANE ČULJAK: Ovo je uvreda svim poštenim djelatnicima HRT-a

Vrsnu novinarku i urednicu Dijanu Čuljak, čini se, više nećemo gledati na Hrvatskoj radio televiziji. HTV je objavio kako je sa svojom, sad već, bivšom uposlenicom dogovorio sporazumni raskid ugovora te se zahvalio na njenom dosadašnjem radu, od kojeg će Lupiga na brzinu izdvojiti izvještavanje iz ratnog logora HVO-a te doprinos razvoju hrvatskog turizma, kad je zaključila da da gosti iz BiH samo zauzimaju mjesto na jadranskim plažama. Na HRT-ovu zahvalu smjesta je reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo rekavši kako je zgroženo

Dakle, nakon što smo na brzinu kao najblistavije momente rada Dijane Čuljak na nacionalnoj televiziji izdvojili izvještavanje iz ratnog logora HVO-a te doprinos razvoju hrvatskog turizma, kad je zaključila da da gosti iz BiH samo zauzimaju mjesto na jadranskim plažama, posvetimo se priopćenju kojeg smo dobili prije kojih sat vremena. Potpisuje ga Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u, a našim čitateljima ga u cjelosti dajemo na uvid ...


Zgroženi smo priopćenjem Odjela za odnose s javnošću HRT-a kojim se javnost izvještava da su „HRT i dugogodišnja novinarka i urednica Dijana Čuljak dogovorili sporazumni prestanak ugovora o radu sa 30. studenoga 2011. godine. 

Još veće zgražanje i nevjericu izaziva zahvala HRT-a Dijani Čuljak "na njezinom dosadašnjem radu".

Ovakvo priopćenje dokazuje da ste izabrali stranu i uvreda je svim poštenim djelatnicima HRT-a koji svoje prihode nikada nisu crpili iz vanjskih produkcija HRT-a, nanoseći joj izravnu štetu, čija se imena nisu nalazila na naslovnicama tiskanih medija zbog korupcije i sukoba interesa i koje ne istražuju DORH i USKOK.

Pokaže li se da su optužbe istinite, HRT bi trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv Dijane Čuljak i tražiti naknadu štete.  

Na ovaj način kuća se nikada nije javno zahvaljivala otpuštenim vanjskim suradnicima koji su godinama, neki i desetljećima, sudjelovali u stvaranju programa HRT-a, a kamoli onima koji su našli profesionalne i ljudske hrabrosti uopozoravati na nepravilnosti u radu HRT-a.

Tražimo hitno povlačenje ovakvog priopćenja Odjela za odnose s javnošću HRT-a, jer ono odražava stav Uprave i pojedinaca, ali ne i stvarno stanje.

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u

Lupiga.Com