Provjerite koliko zaista znate

Božidar Alajbegović

19. prosinca 2006.

Provjerite koliko zaista znate

Objavljeni su rezultati VIDI-jevog natječaja za najbolje web stranice. Jedan od nagrađenih sajtova u kategoriji 'Znanost, obrazovanje i kultura' je i 'djumBOX'. Upravo iza tog naziva krije se izvrstan sajt koji donosi kvizove opće kulture i znanja iz različitih područja. O odličnoj pripremi za sve potencijalne kandidate za nastup u 'Milijunašu', više saznajte pod

Kliknete li na www.djumbox.com otvara vam se ulaz u zamamni svijet znanja i propitivanje svoje pozicije u njemu, ali i mjesto za obogaćivanje vašeg znanja. Riječ je o sajtu koji vam omogućava preispitivanje znanja iz opće kulture, odnosno, ukupno 15 različitih područja. Sve što trebate je registrirati se (besplatno, ofskroz).

Inače, kvizovi se baziraju na sistemu odabira točnog odgovora između četiri predložena, a podijeljeni su prema težini pitanja i vremenu koje vam stoji na raspolaganju za razmišljanje. Svaki točan odgovor donosi dva boda, a za netočan odgovor gubi se od jednog do četiri boda (ovisno o odabranom stupnju težine igre).

Baze pitanja se tjednim ritmom osvježavaju i obogaćuju novim pitanjima, a zasad broje ukupno 2.200 pitanja. Sajt donosi i dnevne i tjedne top-liste najuspješnijih igrača, a tu su nezaobilazne rubrike forum i chat. Osim toga igračima je omogućeno i sudjelovanje u kreiranju kvizova predlaganjem novih pitanja.

Sajt postoji već nekih dvadesetak mjeseci, a statistike kažu da je registriranih igrača bilo oko 4.800, dok su sajt otvorili više od tri i pol milijuna puta. Ako želite obogatiti vašu opću kulturu, upisujete se na fakultet, testirate se za posao, prijavili ste se na Milijunaša ili neki sličan kviz, ili vas zanima razina vašeg općeg znanja, www.djumbox.com prava je web destinacija za vas!