Prekrižilo Bandića!

Ivor Car

3. srpnja 2006.

Prekrižilo Bandića!

Kome se ovaj put zamjerio zagrebački gradonačelnik, sveprisutni Milan Bandić, ne zna se, no jutros su, na nekoliko lokacija diljem Zagreba, osvanuli jumbo plakati s kojih prolaznike veselo promatra upravo Bandić, doduše prekrižen, i to, indikativno - crvenom bojom. Niti policija, niti domaće oglašivačke agencije nemaju pojma čije je ovo maslo, a i sam je gradonačelnik odlučio pričekati s prvim reakcijama

Tko je postavio plakate, još uvijek se ne zna, kao što se još uvijek ne zna niti kakva je reakcije samog Milana Bandića, budući do ovoga trenutka nije sazvao tiskovnu konferenciju, što je inače tipično za njega. Što da se radi, ne zna niti policija, niti Služba za odnose s javnošću Grada Zagreba u kojoj se, vjerojatno, nadaju da je riječ o još jednoj freaky propagandnoj kampanji.

Riječ je o velikoj fotografiji na kojoj je duplicirani Bandićev lik, preslikan iz njegove osobne iskaznice koja je nedavno također završila na jumbo plakatima kao vrlo neobična najava za 28. Salon mladih. Domaće agencije za oglašivanje redom izjavljuju da nemaju nikakve veze s ovim pothvatom oko kojeg se netko uistinu potrudio, s obzirom da su takvi plakati primijećeni na više frekventnih lokacija, među ostalim i na Trgu bana Jelačića, što su kao što vidite fotografirali u FO Pressu, čije snimke objavljujemo.

Ipak poznavajući Bandića, vrlo će se brzo saznati tko se krije iza njegovoga prekriženog lika ...