POTEZ TJEDNA: Kleveta naša svagdašnja

Lupiga.Com

12. rujna 2014.

POTEZ TJEDNA: Kleveta naša svagdašnja

„Stav da je Katolička Crkva u Hrvatskoj 'tijesno povezana' s političkim strankama desnice ne samo da ne odgovara povijesnoj istini i stvarnosti, nego je i objektivno ocrnjivanje Crkve i falsificiranje stvarne slike Crkve u Hrvatskoj, koje se nažalost dogodilo na skupu koji je organizirala Katolička Crkva i koji je trebao poslužiti dobru“, požalio se Ivan Miklenić glavni urednik Glasa Koncila, neslužbenog glasila Kaptola, na zaključke s 18. međunarodnoga kongresa Renovabisa, službene ustanove Njemačke biskupske konferencije, u kojima stoji da je Crkva u Hrvatskoj „tijesno povezana s desnim stranačkim spektrom“. Razbacujući se optužbama za klevetu Miklenić u komentaru, koji po svome sadržaju spada u sferu znanstvene fantastike, nije stao samo na tome.

Bila bi prava šteta ovom prilikom ne izdvojiti još nekoliko vrijednih i uistinu nevjerojatnih opaski Ivana Miklenića, koji je sipajući optužbe za klevetu napisao i sljedeće.

„Crkva u Hrvatskoj duboko je svjesna da živi u pluralnom društvu i da je posve normalno da se svi građani, pa i članovi Crkve, politički svrstavaju po svom osobnom uvjerenju od ljevice do desnice“, stoji u komentaru tjednika koji već 52 godine prati događanja u Crkvi, instituciji s čijih se oltara pred svake izbore nerijetko poručuje za koga glasati, a to, znamo svi, nipošto nisu političke stranke desnog spektra. No, ni tu Miklenić ne završava s komentarom koji po svome sadržaju spada u sferu znanstvene fantastike.

„Katolička Crkva, osobito njezin hijerarhijski dio, ima svoj puni smisao u služenju općemu dobru svih ljudi, a to opće dobro proteže se od doprinosa izgradnji zdravoga, pluralnoga, slobodnoga i prosperitetnoga društva u kojem ima mjesta za svakoga čovjeka i u kojem će biti poštivano ljudsko dostojanstvo svake osobe“, zaključio je zaprepašteni urednik Glasa Koncila, a svi se grohotom nasmijaše.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Novilist.hr