OTKAZI NA HTV-u: Radman želi potjerati Hloverku Novak Srzić i Elizabetu Gojan

Lupiga.Com

12. ožujka 2015.

OTKAZI NA HTV-u: Radman želi potjerati Hloverku Novak Srzić i Elizabetu Gojan

Ravnatelj Hrvatske radio-televizije Goran Radman spremio je otkaze Hloverki Novak Srzić i Elizabeti Gojan, tvrde dobro informirani izvori s Prisavlja. Internet portal Politika plus objavio je danas vijest da su Gojan i Novak Srzić već dobile otkaze, ali sudeći po našim izvorima ova informacija nije točna. Otkazi su, kažu sugovornici s HRT-a, upućeni na očitovanje sindikatu, što je zakonska obaveza koju ravnatelj Radman mora ispoštovati. Informaciju o otkazima pokušali smo provjeriti kod Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić. Gojan na pozive nije odgovarala, a telefon Hloverke Novak Srzić bio je isključen.

Podsjetimo, nakon svečanosti predsjedničke inauguracije Kolinde Grabar Kitarović, na novinarku Elizabetu Gojan pokrenuta je hajka zbog komentara koje je dala kao voditeljica prijenosa koji je "uživo" emitirala Hrvatska televizija. Osim na nekolicini portala politički desno orijentirane uređivačke politike, napad na Gojan stigao je i unutar kuće, gdje se "spontano" potpisivala peticija u kojoj je novinarka optužena za neprofesionalnost.

ELIZABETHA U OBRANI ELIZABETE: Napad novinara koji je pitao je li ispravno reći Irak ili Iran

Jedna od kritičarki Gojaničina rada bila je i notorna Hloverka Novak Srzić. Na koncu je čelništvo kuće Gojaničino komentiranje pri prijenosu inauguracije također ocijenilo neprofesionalnim te se činilo da je time priča o prijenosu završena. Međutim, na HRT-u već nekoliko dana kola neslužbena informacija prema kojoj su otkazi za Gojan i Novak Srzić napisani. Spomenuti portal objavio je da su novinarke otkaze dobile, uz obrazloženje da su neovlaštenim javnim istupima nanijele štetu ugledu kuće za koju rade. Pokušaji da dobijemo službenu potvrdu ili demanti ove informacije nisu nam uspjeli, ali neslužbeno se može doznati da su, rekosmo, otkazi upućeni na očitovanje sindikatima.

Kako doznajemo, kolege na HRT-u nastoje organizirati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o otkazima Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić. Spomenimo i da to nisu jedini otkazi na HRT-u ovih dana. Prema našim informacijama, još su tri osobe otpuštene s javne radiotelevizije i to zbog lažnih diploma.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube