Nećete snimat u Čavoglavaman, niste ni prije

Boba Đuderija

9. kolovoza 2010.

Nećete snimat u Čavoglavaman, niste ni prije

Niki dan san bila uvatila neku žestoku upalu oka. Dotur mi je reka da se radi o nekomen konjuktivitisu i da moran sve likarije disciplinirato uzimat da mi ti konjuktivitis ne bi oštetija vid. Nisan tih dana mogla ić ni na posal, ni kupat se, i malo san se bila zabrinila. A opet, sitila san se čak i nedajbože da mi vid malo ode kvragu, ne moran se bojat za posal, nego se samo lipo prekvalificiran. U policijski posal

Ako čovik ne vidi dobro, nema mu u ovoj zemji bojega posla od policijskoga. Em je državna služba, em , šta manje vidiš, to te se smatra boje kvalificiranin. Čisti dokaz za to je bila neki dan ona fešta za Dan pobjede u Čavoglavaman. Svako ko je tija, i ko je smija, vidija je na nekima šta su feštavali, ustaška obilježja. Uz to su još gađali stinama snimatelje hateveja, stoposto pivajuć uz to prigodno "Goni bandu snimatejsku priko izvora"

Samo policija nije vidila one kape sa sloviman od ustaškoga foklora, niti crne majice niti išta daprostite sporno.

Meni je to bilo malo ka čudno, da cila postrojba policije ima istu očnu bolest, a onda san zakjučila da to njima nije bolest nego preporuka. Onda san vizualizirala kako naprimjer možebitno izgleda testiranje očinjega vida za prijem u hrvacku policiju. To biće izgleda vako:

Dotur te posidne na neku stolicu a on se namisti sa nekin ščapon isprid one ploče sa sloviman. Onda pokazuje slovo po slovo, a kandidat triba pogodit kojo je kojo slovo.

Onda dotur pokaže prvo slovo:

- Kojo je ovo slovo?

- A!

- Bravo, bravo. A kojo je ovo slovo? (dotur pokaže malo ka po sredini ploče)

- K!

-  Odlično! A kojo je ovo? (tu dotur oće malo zajebat na priskoke i pokaže skroz na najzadnjije slovo)

- Ž!

- Ma savršeno! Savršeno! A kojo je ovo slovo, a? (tu dotur pokaže na slovo "U")

- Kakvo slovo? Nema tu nikakvog slova, doture!

- PROŠA!

Nakon šta se daklem kandidatu utvrdi besprijekorni selektivni vid, more postat policajac, na ponos i diku sebe i svih svojih.

A oniman iz HTV-a šta ih je gađalo stinaman, boje bi bilo da drugi put manje vidu, da ne bi policija morala bespotribno dolazit na lice događaja.  I nije mi jasno šta se svi ka čudu šta je hatevejovce gađalo stinaman, kad su pokušali snimat nešto čega uopće nije ni bilo. Ja ne znan ko te jude plaća, trošu kamere u ništa, vozaju se okolo na račun nas pretplatnika i izmišljaju svakojake incidentne situacije samo da bi oni snimali. Šta se ti snimatelji uostalon ne bavu nečin drugin, korisnijin, a ne snimanjiman. Koju gospu imaju snimat poštene jude dok slavu?

Nećete snimat u Čavoglavaman, niste ni prije, ae.

 

Autorica odlično i redovno piše za E-ćakule