Dojam dana: Pegla se

Dunga

6. studenog 2004.

Dojam dana: Pegla se

Sredi'će se nekako, sanirati, riješiti, gurnuti pod tepih, polako, neka prenoći, do ponedjeljka, nije smak svijeta, spustimo loptu na zemlju. Konačno-"pegla se". Ali neki slučajevi, kao kod ovoga limenog ljubimca, ne mogu se opeglati. Ili ipak mogu? Naš ministar vanjskih poslova nagvažđao je svoju političku karoseriju tako da je, izgleda, ne bi saniralo ni deset najboljih zagrebačkih i imotskih limara




Pa ipak njegovom šefu ne pada na pamet da ga osovi na kola i pošalje na kadrovsko rezalište, već je uzeo alat i "pegla". Kada ga netko upita "Pa dobro majstore, nije li to zrelo za (politički) otpad", odvrati sa par fraza u stilu "Znaš ti nas, jebo ti nas".

Analitičarima ostaje pitati se – tko je tu između njih dvojice "donji"? Jer, imali smo mi već vanjskoposlovnih koji su bili nesmjenjivi. Jedan od njih ljetos je podveden pod rubriku mito i korupcija, a nije ga svojedobno mogao maknuti jedan Tuđman, koji je ministre mijenjao kao čarape. Bolje rečeno, letjeli su zbog malog zaobljenja oko blatobrana, a one koje bi se ovako udesili šutnuo bi u zadnji red tribina. Važilo je to za sve osim "očenašeka" na Zrinjevcu.

Stara istina da se neke stvari ne mogu srediti opet je u našoj politici na kušnji.