IMIGRANTI JE ČINE VELIKOM: Bosanci hrane gladne Amerikance

J.B.

18. kolovoza 2017.

IMIGRANTI JE ČINE VELIKOM: Bosanci hrane gladne Amerikance

U jeku sve jačeg antiimigrantskog raspoloženja u dijelu američkog društva, poruka „Immigrants make America great“ nezaustavljivo se širi društvenim mrežama. Ta je poruka odaslana uz fotografiju bosanskog restorana i prodavaonice Bosna Market & Deli u američkom Richmondu, u saveznoj državi Virginiji.

Na vratima restorana zalijepljeno je i upozorenje u kojem stoji: „Ako ste gladni i nemate novaca, mi ćemo vam dati besplatan ručak. Možete nam platiti kad god ćete biti u mogućnosti, ukoliko želite. Vjerujemo da u 21. stoljeću nitko ne bi trebao biti gladan“.

Bosna Market & Deli
Natpis koji je oduševio Amerikance (FOTO: Facebook/Casey Dokoupil)

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavila izvjesna Casey Dokoupil prije nekoliko dana, i od tada je podijeljena gotovo 3.000 puta. Većina komentara na fotografiju, ne treba isticati, prepuna je oduševljenja ovim humanim potezom, iako nije prvi put da fotografija obavijesti s ovih restoranskih vrata kruži društvenim mrežama. To se dogodilo i prije godinu dana, a potez je to koji itekako vrijedi istaknuti i u Sjedinjenim Državama šalje vrlo lijepu sliku o Bosancima.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/Casey Dokoupil