A1-Ring: Barichelo pustio Schumija

Vuk

14. ožujka 2002.

A1-Ring: Barichelo pustio Schumija

Nekima je Formulu 1 dosadno pratiti. Predugo traje naganjanje bijesnim formulama gdje se često ništa spektakularno ne dogodi tijekom cijele utrke. Kako bi sve bilo malo više dosadno ove sezone brine se Michael Schumacher koji u šest utrka bilježi pet pobjeda u najjačem bolidu Ferrarija. Najdosadnije je ipak kada kao ove nedjelje u Austriji, pobjeda u utrci mora biti predana timskom kolegi
Opći je dojam da je Formula 1 ove godine malo dosadna. Michael Schumacher sjedi u najjačem bolidu, neosporna je dakako njegova vozačka kvaliteta, a njegov koeficijent na kladionicama za okladu na prvo mjesto prilično je malen. Na austrijskom A1-Ringu Nijemac je ubilježio svoju petu pobjedu, ovoga puta zahvaljujući svom kolegi Brazilcu Rubensu Barrichellu, koji se prije cilja maknuo u stranu i propustio Schumachera. Barichello je vodio cijelu utrku za koju je dan ranije izborio "pool position" i potpuno zasluženo trebao stajati na pobjedničkom postolju. Međutim, "Ferrari" je taj koji kroji utrku dok se s takvom odlukom nije složila prvo austrijska publika, a malo kasnije i Schumacher koji je Barichelu prepustio najviše postolje.
Dosadnu utrku obilježio je i jedan težak sudar Nijemca Nicka Heidfelda i Japanca Takumu Satoa, ali srećom obojica su samo lakše ozlijeđena. Kao treći utrku je završio Kolumbijac Montoya, a bruder Ralf bio je četvrti.
U poredku za osvajanje još jednog naslova Schumacher sada uvjerljivo vodi, ispred Montoye. Pitanje koje se postavlja jest da je svaka druga utrka ovakva kakav bi bio interes za praćenjem iste?

POREDAK VOZAČA
1. Michael Schumacher (Njem/Ferrari) - 54 boda
2. Juan Pablo Montoya (Kol/Williams) - 27
3. Ralf Schumacher (Njem/Williams) - 23
4. Rubens Barrichello (Bra/Ferrari) - 12
5. David Coulthard (VB/McLaren) - 10
6. Jenson Button (VB/Renault) - 8
7. Nick Heidfeld (Njem/Sauber) - 5
...

POREDAK KONSTRUKTORA
1. Ferrari - 66 bodova
2. Williams - 50
3. McLaren - 14
4. Renault - 8
5. Sauber - 8
6. Jaguar - 3
7. Minardi - 2
8. Toyota - 2
9. Jordan - 2
10. Arrows - 1