Bilanda saw "Saw"

Božidar Alajbegović

21. ožujka 2005.

Bilanda saw "Saw"

"Sve u svemu, ne sjećam se kad sam se toliko meškoljila u stolici, brisala znojne dlanove, osluškivala ritam srca koje je kucketalo poput kanarinca u minijaturnom kavezu, hihotala od nervoze, dijelila sa susjedima jezgrovite komentare tipa 'a, u pizdu materinu', i sl. " samo su neke riječi kojima je Bilanda popratila jedan novi horror u kinima, a cjelokupni dojam potražite jednim nježnim klikićem na

Ako vam život u Hrvatskoj nije dovoljno brutalan i jeziv doživljaj, svakako hopnite do kina i priuštite si stotinjak minuta dopunske strave uz "Saw".
Jedan sjajan, ozbiljan horror, za sve koji su dugo očekivali nadogradnju na "Seven".
Eto, "Saw" je "Seven" za 2005.-u; pitam se samo tko će ovo nadmašiti i kako...i KAD!
Dobro, malo pretjerujem, još sam pod dojmom - ali, s druge strane, mom prijatelju je to izgleda najbolji film IKADA, pa nije naodmet malo hvaliti.
Sve u svemu, ne sjećam se kad sam se toliko meškoljila u stolici, brisala znojne dlanove, osluškivala ritam srca koje je kucketalo poput kanarinca u minijaturnom kavezu, hihotala od nervoze, dijelila sa susjedima jezgrovite komentare tipa "a, u pizdu materinu", i sl. Najviše su me uznemirile brojne -BU!- scene koje preživljavam tako što obično buljim u donji desni kut platna i samo krajičkom oka pratim zbivanja u epicentru kadra.
Dobro, osjećam se dužnom da vas obavijestim da vam ovo piše magistrica pičkizma, pa me nemojte shvatiti preozbiljno - nije film TOLIKO strašan (sve uvijek može biti još gore) koliko sam ja već teta u godinama slabijih živaca.

Moram se jedino zahvaliti Cary Elwesu što je toliko oku ugodan, da mi je uvelike olakšao sve to. Žalim što ne glumi češće - ne znam u čemu je problem. Odličan je u tajicama, odličan je kao yuppi kojeg progoni psihotična Alicia Silverstone, odličan je kao šonjo i rival Jimu Carreyju u "Liar, Liar", odličan je kao neki zlikovac u nekom filmu kojeg se slabo sjećam, a evo, odličan je i kao sredovječni kirurg zavezan lancem za neku šugavu cijev. I, što je povrh svega najzanimljivije - taj čovjek uopće ne stari, samo se deblja. Al' nemam ništa protiv trbušine - baš mu dobro stoji! 

http://volimkrevet.blogspot.com