AIDS u Hrvata

Ivan Kegelj

16. rujna 2002.

AIDS u Hrvata

Prema riječima ravnatelja Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Josipa Begovca, koji se liječenjem zaraženih virusom HIV-a bavi već dvadeset godina, u Hrvatskoj imamo 365 zbilježenih slučajeva zaraze HIV-om
Kako čujem ljudima je pun kurac vijesti o sukobima na granicama pa evo da vas informiram o stvarima drugačije naravi. Radi se o AIDS-u u Hrvatskoj. Naime, prema riječima ravnatelja Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Josipa Begovca, koji se liječenjem zaraženih virusom HIV-a bavi već dvadeset godina, u Hrvatskoj imamo 365 zabilježenih slučajeva zaraze HIV-om. Kako točan broj zaraženih ne možemo znati bez testiranja, na koje se by the way rijetko tko odlučuje, doktor Begovac pretpostavlja da je u Hrvatskoj oko 600 osoba zaraženo HIV-om. Na žalost, među njima je i sedmoro djece do četiri godine starosti koje uskoro možda čeka tortura kakvu uvijek tolerantni i ljubi-bližnjeg-svog nastrojeni zdravi Hrvati provode nad malom Elom Oblak. Podsjetimo, mala Ela ide sama u razred, a njeni sugrađani potpisuju peticiju tražeći da se obitelj s malom iseli iz Kaštela. Jedna unezvjerena majka spomenula je da joj dijete u školu preventivno nosi sapun i ručnik, ne spominjući na koji način se sapun i ručnik koriste u prevenciji zaraze HIV-om.  Spomenutoj materi ne treba zamjeriti što u živoltu nije pročitala ništa osim ježeve kućice. Da jest, valjda bi znala jebene načine na koje se HIV može prenijeti. Naravno, za neinformiranost građana trebale bi odgovrati neke madrese s Gornjeg grada u Zagrebu. Ima li netko tko ne zna da su gore smješteni Sabor i Vlada. Elem, da se vratimo na dr. Begovca koji je nižepotpisanom tvrdio da postoji materijal UNICEF-a koji upozorava Hrvate da imaju sve predispozicije za širenje epidemije AIDS-a u svojoj zemlji.
U izvještaju se spominje raširena narkomanija i nikakvo korištenje prezervativa od strane onih koji se jebu. Svejedno, za razliku od male Ele Oblak ovaj izvještaj će ostati nezapažen.