Željni Urbana i "Četvorke" ostali pred vratima Booogalooa

Rega & Ivor-Car

14. siječnja 2007.

Željni Urbana i "Četvorke" ostali pred vratima Booogalooa

Već dugo ispred zagrebačkog "Boogalooa" nije ostalo toliko znatiželjnika koji su u zadnji čas pohrlili na subotnji koncert Damira Urbana. Naime, koncert je bio rasprodan pa je tako stotinjak fanova jednostavno poljubilo vrata, što se možda i ne bi dogodilo u nekim drugim klubovima čiji vlasnici u svoje prostorije bez imalo obraza trpaju sve, ne obazirući se na daleko premašene kapacitete i nepodnošljivost postojanja svojih gostiju

Unatoč nemaloj cijeni ulaznica od 80 kuna u pretprodaji i 100 kuna na dan koncerta, do karata se u subotu više nije moglo doći, što ukazuje na činjenicu da se zagrebačka publika itekako poželjela riječkog glazbenika. No, upravo su na takav mogući razvoj situacije upozoravali organizatori prisjećajući se Urbanovog koncerta od prije dvije godine, kada je također dvjestotinjak ljudi ostalo pred klubom.

Prije samog Urbana i "Četvorke" publiku je zagrijao DJ Saša Markovski i grupa "Sinteza" u kojoj i inače svira dobar dio "Četvorke". Okupljeni koji su očekivali kako će Urban odrokati sve svoje hitove, ostali su pomalo razočarani, jer su svirane ponešto laganije i rjeđe izvođene pjesme, velika većina s neuobičajenim aranžmanima.

Ipak koncert je otvoren pjesmom "Žena dijete", a Urban se na pozornici pojavio pjevajući iza svjetlucavog paravana, koji, ruku na srce, i nije bio pod najboljim mogućim svjetlom. Zagrebačkoj publici kvalitetno se predstavio i novi član "Četvorke", gitarist Luka Toman. Sve u svemu vrlo solidan nastup, a na kraju su i oni željni provjerenih hitova došli na svoje kada su pred kraj koncerta i tijekom dvostrukog bisa, među ostalim mogli čuti i "Malu trubu".