Third Coming?

iksx@lupiga.com

24. rujna 2002.

Third Coming?

Još uvijek kad čujem "I wanna be adored" prođu me trnci. Vijest da bi ju eventualno uskoro mogli čuti uživo, u izvedbi originalne postave, ma koliko malo vjerojatna bila veseli, bar mene. A ako notorne lijenčine to nikada i ne naprave, i sa svoja dva albuma su napravili sasvim dovoljno.

Prije desetak godina smo svi, a neki još uvijek, željeli biti obožavani. Onda smo par godina čekali da se momci odviknu od gledanja nogometnih utakmica i ispijanja piva. Kad se napokon, par godina kasnije, pojavio drugi album, momci su pokazali kako jal vlada i Britanijom, pa od turneje nikad nije bilo ništa.
Umjesto vladanja stadionima i top listama, otišli su svaki svojim putem, i nastavili biti - veliki. Mani je otišao raditi s Primal Screamom, Ian Brown se bavio svim i svačim, a Squire je petljao po umjetnosti i sličnim razonodama za osobe s osiguranom materijalnom budućnošću.
Ono što veseli sve koji su ikada poželjeli biti obožavani, jest najava kako će se "kamenjaši" okupiti kako bi izdali jednu kompilaciju best offova. To je prva njihova kompilacija na kojoj će raditi zajednički. Popis pjesama je : 
I Wanna Be Adored, She Bangs The Drums, Ten Storey Love Song, Waterfall, Made Of Stone, Love Spreads, What The World Is Waiting For, Sally Cinnamon, Fool's Gold, Begging You, Elephant Stone, Breaking Into Heaven, One Love, This Is The One, I Am The Resurrection.
S njihovom diskografijom, koja se sastoji od samo dva albuma, kompilacija i ne znači mnogo osim zbog Squireove izjave kako očekuje da će se Stone Roses ponovno okupiti i snimiti možda još jedan album. Jedini, ali možda i preveliki uvjet je, kaže Squire, da Brown prestane tvrditi kako je Squire kriv za raspad Rosesa. Drugi je poblem što četiri člana Rosesa međusobno u posljednjih sedam godina i nisu previše razgovarali. Ali, ako su mogli Sex Pistolsi, mogli bi i oni. Nama ostaje da čekamo i vidimo, pa ako se i ne rijunajtaju, ja doma cd-e imam.