Što je novoga?

Ivor Car

29. travnja 2003.

Što je novoga?

Dobro došli u novu novicu "Što je novoga", koja po običaju opet kasni, ali zato ponovno ima "hrvatska slova". Tjedan je to u kojem se po 100 000-ti put očitala naša naslovnica, a sretnik kojem se to omaklo dobit će i zbilja vrijednu nagradu. S druge strane Franjo Tuđman i Josip Broz prijateljski su odigrali utakmicu u našoj anketi, a u novoj smo dodirnuli jednu sferu ovog site-a koja je ne nedovoljno, nego nije uopće istražena.
Šteta je što novice iz ovog serijala nismo brojali, tako da vam mogu reći kako je ovo primjerice 50-a takva, ali svejedno želimo vam dobrodošlicu. Kao što vidite uvjeti u kojima radi piskaralo ovih nekoliko redova, su se znatno promijenili tako da opet imamo draga nam  slova š, đ, č, ć i ž. Pa 'ajmo ih iskoristiti.
Na Lupigi se u prošlom tjednu nije dogodilo ništa ni poluepohalno u našim razmjerima, osim što je sama naslovnica iliti početna stranica očitana 100 000 puta, a pronašli smo i osobu koja je brojku zaokružila, te ćemo joj uručiti, bez šale, vrijedne nagrade, o čemu ćemo tu osobu, kao i sve vas ostale obavijestiti kroz koji dan, kada žiri potvrdi ispravnost "dobitnog listića". Prošlotjedna anketa je završila najmržim rezultatom svakog iole pravog nogometnog navijača - neriješeno, bez pobjednika. Čini se kako posjetitelji Lupige podjednako cijene oba slavna potomka zagorskih brega, i Franju Ćaću Tuđmana, kao i Josipa Tita Broza, ili možda bolje rečeno podjednako ih ne cijene. Ovisno o stavu! U svakom slučaju, anketa je postigla ono što se od nje i očekivalo, a to je dosta polemike putem komentara.
Nova anketa nastavlja u sličnom tonu, a taj bi bio poboljšanje komunikacije između svih onih koji posjećuju Lupigu, a za to je osim foruma najpogodniji chat, koji na žalost kod nas nije u upotrebi, ne zato što ga nemamo, nego zato što ga nitko ne posjećuje ili pak to čini vrlo rijetko. Upravo zato podržavamo ideju nekoliko Lupeža da se svakog dana u 22 sata na Lupiginom chatu okupe svi zainteresirani za druženje takve vrste. Ukoliko ideja profunkcionira mi ćemo malo i modificirati naš chat, sve ovisno o vašim potrebama. A do tada nam putem pitanja na anketi recite što mislite o spomenutoj ideji.
Što se tiče pohvala, kako sada stvari stoje mogu se sjetiti samo Riječnog raka i Navara i nikoga drugog. Pokuda kao i obično nema, osim što neradnikom tjedna proglašavamo Edu (poznatijeg kao Edo Maajka), koji jedini po svom neradu može ruku pod ruku s našim webmasterom i na put ka tituli neradnika godine.
Značajnijih najava ima čak dvije, a riječ je o novom kolumnisti i novom putopisu, a o svemu ćete biti obaviješteni na vrijeme. Do tada ugodan boravak na ovim stranicama i ne zaboravite chat u 22.