Što je novoga?

Ivor Car

22. travnja 2003.

Što je novoga?

Dobar dan dragi nasi Lupigasi ili Lupezi. Postalo je uobicajeno da ova nasa tjedna novica “Sto je novoga?” kasni, ali je neuobicajeno da je ta ista novica bez dragih nam hrvatskih slova. Dakle, dijakritika – nula bodova. A nije ni ovaj tjedan bio bas neki s kojim bi vam se mogli pohvaliti.

Vec jednom davno u nepoznato vrijeme dogodilo se da ova novica nije imala hrvatskih slova i takvo nesto se dogadja opet, sto je sasvim u redu, u cilju razbijanja monotonije, ali nije namjerno, vec tek prouzroceno uvjetima u kojima se vase piskaralo trenutno nalazi, a koji sirem citateljstvu nikako nisu bitni. Fotografija je jos uvijek ona stara, ratna, jer gazda Lupez drzi kako rat jos uvijek traje pa zbog toga inzistira na ratnom svizcu! 
Nego, pozurimo i pogledajmo kako su se odvijale stvari oko nase proslotjedne ankete u kojoj smo vam postavili pitanje “Koliko ste knjiga procitali prosle godine?”. Kao prvo pokazalo se pravilom da anketa s bilo kakvim normalnim pitanjem ne nailazi na odaziv nasih citatelja, vec na dobar odaziv nailaze tek neke ankete u kojima su ponudjeni oprecni, odnosno bolje receno svadjalacki odgovori. Kako bilo, pokazalo se da situacija nije toliko strasna koliko smo se pribojavali, barem medju Lupezima, koji su nadamo se bili iskreni. Gotovo 30% njih prosle godine procitalo je vise od 10 knjiga. Zanimljiv je i podatak kako vise od 10% njih u istom razdoblju nije procitalo niti jednu knjigu, ali gazda Lupez smatra da su to oni saljivci, kojima je "spaß" na prvom mjestu, cak i gazda kaze kako se i on sam jednom nasalio na takav nacin. Jos bi samo vrijedilo izdvojiti neobican odgovor - "Sram me odgovoriti!" u koji su se svrstali i oni koji su previse toga procitali, kao i oni koji smatraju da su premalo citali.
Ovotjedna pak anketa ce, siguran sam, izazvati mnogo vise pozornosti nego ova o citanju, jer ima ljudi kojima je jako bitno da cjenjeniji bude njihov adut. Neka im bude. Pitao sam gazdu Lupeza hoce li prognozirati pobjednika i on mi je odgovorio da se ne usudi davati nikakve prognoze, ali da je siguran kako ce igraci i jedne i druge momcadi ostaviti srce na parketu. Pa da vidimo, pitamo vas: Kojeg od ova dva potomka zagorskih brega više cijenite? Glasacko mjesto vam je s desne strane pa prionite na posao!
Sto se pohvala tice u proslom tjednu radio je samo Bozzo, kojem se na kratko pridruzio iksx kojeg dugo na ovim stranicama nije bilo, pa je samo radi toga dobio ovu pohvalicu. Vrijedilo bi pohvaliti i "uskrsnuce" osobe koja se odaziva na ime miro@lupiga.com, pogotovo sto nam priprema zanimljivo kolumnisticko djelo. Samo jos da napomenem kako su pojedini mislili kako se doticni Miro preziva Lupiga.
Pokuda nema, osim one najlijenije osobe tjedna, a ta je, fanfare, Rochi, webmaster, koji vec lagano pobjedjuje u konkurenciji za najlijeniju osobu ove godine. 
Najaviti vam na zalost za ovaj tjedan nemam nista, ali ce zato slijedeceg tjedna biti nekih novica, a do tada budite dobri i aktivni.