Što je novoga?

Ivor Car

14. travnja 2003.

Što je novoga?

Ohoho, reći će neki, opet novica "Što je novoga" kasni. Ohohoho, reći ću ja, nego što nego kasni i to je dobro, jer kako mi nismo lijeni i neodgovorni ljudi, preostaje samo teorija da imamo posla, a to je, složit ćete se, dobro. Inače, evo u ovom tjednu je bilo štošta od novotarija, opet novi rekord u dnevnim posjetima, anketa čije rezultate zvanično proglašavam nevažećim i nova anketa koja će nam ukazati na našu poraznost.
Kasni, nego kako. Što biste kada se ima posla, i to ne bilo kakvog posla, nego Lupiginog posla. U proteklom tjednu smo dobili novu kolumnisticu, pa novog GostaLupeža, nešto prije toga novi putopis. Srušen je i nedavno postavljeni rekord u unique posjetima i sada iznosi 799. Nekako se čini da sve ide bolje, osim otvaranja naših stranica, kojima za to treba previše vremena, ali moramo napomenuti kako se poduzimaju neki potezi koji za cilj imaju upravo rješavanje tog problema.
Zanimljivo je kako prošlotjednu anketu službeno proglašavam nevažećom. Budući smo otvoren site, nismo ograničili broj glasova koji se može uputiti sa jednog računala, već smo dopustili da netko svoje mišljenje iskaže i dva puta, jer možda nije siguran u svoj odgovor pa mu jedino preostaje da glasa za nekoliko opcija. U svakom slučaju broj zahtjeva sa jednog računala nije ograničen, a u tijeku glasanja za ovu anketu se događalo da pojedinci glasaju i po nekoliko desetaka puta. Prvotno za HDZ, pa onda neko iz koalicije isto napravi za "svoje" i tako u nedogled. No, ukoliko netko hoće vjerovati u te rezultate, evo mu ih: glasat će se identično, odnosno isti broj glasova dobila je i koalicija i HDZ. Dakle, rezultat - neodlučeno.
Novu, ovotjednu anketu osmislio je naš dobri, vrijedni i nadasve marljivi Bozzo. Budući da on godišnje pročita preko stotinu knjiga, knjižica i ostalih tiskovina, upitao se je li on normalan i gdje je njegovo mjesto u masovnoj konzumaciji književnosti. Prema tome ćemo vas ovaj tjedan upitati koliko ste čitali u protekloj godini. Svjesni smo da će rezultati biti porazni, čak i za ovu ipak, ruku na srce, malo edukativniju web stranicu, ali hajde da vidimo.
E sad one pohvale. Ima kandidata. Kao prvo pohvale Ini, koja nam je podarila jedan putopis i odličnu kolumnu, potom i Bozzi koji je kako smo rekli kao i uvijek marljiv i nadasve vrijedan, samo izgleda da više ne ide u kino. Tu je i RR kojemu je entuzijazam već duže razdoblje na nevjerojatno visokom nivou, zajedno s maštovitim TB-om. Vratio se i Ivan Grozni Nepoželjni i tko zna što još Kavez. I Huso je bila aktivna, baš kao i Dunga koji je sve češći u rubrici novice. Prema tome, mislim da se slažete, dosta pohvala, i to opravdanih.
Što se pokuda tiče, mislim da ću tu rubriku izbaciti iz ove novice, ali za svaki slučaj ću je ostaviti, onako čisto da mi čuva leđa, a trudit ću se da svaki tjedan pokudim samo jednu osobu. Ovoga tjedna tu čast dobila je naša Jelena.
O najavama nećemo puno, samo ćemo spomenuti kako ćemo uskoro dobiti novi putopis, i to iz Poljske, točnije iz Krakova, te da ja odoh tamo gdje nema č, ć, š, đ, ž.
Do slijedećeg puta uživajte u onome što si sami pripremite.