Što je novoga?

Ivor Car

7. travnja 2003.

Što je novoga?

Opet dođe ova svakodnevna novica iz serijala "Što je novoga?", po tko zna koji put. Još uvijek je umjesto našeg mirnodopskog svisca na slici onaj ratni, jer još uvijek je, kako znate, ratno stanje. Nadajmo se da neće potrajati još dugo, a neki se nadaju kako trenutno vladajuća koalicija neće vladati još dugo. Kako bismo saznali što vi mislite o tome ponudili smo vam kao i svakog ponedjeljka novu anketu, a vi glasajte.

Da imam samo malo više vremena odmah bih se bacio na posao i otkrio koja je ovo "Što je novoga" po redu. Ali nemam vremena. zato pređimo odmah na ozbiljne stvari.
Puno je toga izrečeno na račun naše prošlotjedne ankete, koja se pitala ima li ženski spol profinjeniji ukus. Naravno da NE, glasio je vaš odgovor i to preko 50%, dok je onih koji drže da ženski spol zaista ima profinjeniji ukus bilo nekih 30%. Ostatak otpada na one koji nemaju pojma. Uglavnom, tako smo dobili odgovor na jednu internu svađu započetu unutar Lupigine malobrojne redakcije.

Ovotjedna anketa proizašla je iz jedne prošlotjedne vijesti i pita vas za koga biste glasali da je kojim slučajem izborno vrijeme. Namjerno smo vam ponudili samo dva odgovora i nismo vam ostavili mjesta za neodlučnost, nećemo li iskristalizirati nešto što nije pošlo za rukom mnogim kompetentnijima, tako da se ne nadamo ničemu. Između ostalog to je anketa o kojoj možete čitati u dnevnom ili tjednom tisku gotovo svakoga tjedna, ali ipak, moglo bi biti zabavno, a već vidim neke kandidate koji će se potruditi da tako i bude. Prema tome olovku i listić u ruke i zaokružite vaše kandidate.

E sad ono pohvala, pokuda i najava, a to mi je postalo najgore. Pohvališ onoga, on se navikne pa kada ga jednom ne pohvališ odmah bivaš napadnut: Zašto mene nisi pohvalio? Ako kojim slučajem nekoga pokudiš odmah zove telefonom i napada: Zašto si mene, nisam ja ... Dakle, uviđate kako se svakog tjedna laćam nezahvalnog zadatka. Ali imam ja rješenje i za to. Pohvale ću podijeliti u vijesti nakon ove, a pokudit ću samo Ćiru oliti našeg webmastera koji ionako ovo neće pročitati, a vi mu nemojte reći, samo ga dočekajte iza ćoška, nabacite mu deku na glavu i rokaj!
Što se ovih najava tiče i one su također nezahvalan posao, pa ću za sada najaviti samo novi putopis koji ćete uskoro moći vidjeti na našim stranicama.

Živjeli i uživajte do slijedećeg tjedna!